DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Damon Hill sem tenné a pénzét Hamiltonra

Az 1996-os világbajnokot az sem győzi meg, hogy jelenleg honfitársa vezeti a pontversenyt: szerinte a britnek sokkal több szerencse jutott ki, mint Vettelnek, a német és a Ferrari a cím esélyesei.

Ha négy nagydíj után a világbajnoki tabellára nézünk, Lewis Hamiltont találjuk az első helyen a maga 70 pontjával. Sebastian Vettel 66 egységgel a második, a német azonban számos pontot veszített Kínában és Azerbajdzsánban, tempó tekintetében pedig az idei Ferrari erősebb a Mercedesnél. Az 1996-os világbajnok, Damon Hill is egyetértett a Sky Sports felvetésével, hogy okosabb idén Vettelre tenni a pénzünket:

„Úgy gondolom, így van. Ha megnézzük Lewist, akkor nyerő pozícióban látjuk a bajnokságban. De igazából neki kissé kedvezett a szerencse, míg Sebastiannak inkább balszerencse jutott ki. Sebastian és a Ferrari egyértelműen a csúcsra tart” – mondta a Skynak Hill, rövid időn belül a második világbajnok, aki Vettelt kiáltotta ki favoritnak. A négyszeres első, Alain Prost tett hasonló kijelentést, korrigálva korábbi jóslatát.



Kitért a Williamsre is, amellyel világbajnoki címét szerezte 23 évvel ezelőtt. Lance Stroll apja, Lawrence Stroll szorgalmazza azt az utat, amelyet a Haas is jár: a kanadai milliárdos úgy gondolja, a Williamsnek szorosan együtt kellene működnie a Mercedesszel, ahogy Gene Haas csapata is teszi a számos alkatrészt biztosító Ferrarival. Hill egyáltalán nem biztos benne, hogy ez jó ötlet lenne.

„A probléma az, hogy mindig függeni fognak a domináló csapatoktól. Ha a Ferrari ügyfélautót készít az olyan csapatoknak, mint a Haas, a Mercedes pedig a Williamsnek, akkor ezek az alakulatok csak B-csapatok lehetnek. Ez pedig nem ígér fényes jövőt” – fejtegette Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: