DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Újabb mérföldkő: élő Twitter-show a futamok után

Úgy tűnik, tényleg egyre jobban nyit a digitális világ felé a száguldó cirkusz: a Twitterrel kötött együttműködés jegyében idén tíz nagydíj után jelentkeznek élő elemzős műsorral a közösségi oldalon.

A Bernie Ecclestone-éra vége óta egyre nagyobb hangsúlyt fektet a Formula-1 vezetősége a digitális platformokra: az utóbbi években saját hivatalos Facebook-oldala, Twitter- és Instagram-csatornája lett a száguldó cirkusznak. Most pedig egy újabb komoly lépést tesz a sportág a digitalizáció felé: bejelentették, hogy a Twitterrel kötött együttműködés értelmében a Spanyol Nagydíj és további kilenc futam után élő műsort fognak sugározni az F1 hivatalos csatornáján.

rosberg-riporter-twitter-f1-dppi-2018-1



Az adás a pódiumceremónia után indul, és Will Buxton fogja vezetni: a műsor során visszajátszások és szakértők segítségével elemzik majd ki a versenyek legfontosabb mozzanatait. A stábhoz fog tartozni többek között a 2016-os világbajnok Nico Rosberg is, aki rendkívül lelkesen nyilatkozott a bejelentés kapcsán:

„Jó látni, hogy az F1 a digitális világ felé fordult, mivel ez a legfontosabb csatorna, amelyen keresztül új rajongókat lehet becsábítani a sportba. Örömmel csatlakoztam ehhez a programhoz, amikor az F1 felkért rá. Imádom az F1-et és úgy vélem, a digitális részvétellel még nagyobbá tehetjük a sportunkat. Az élő Twitter-show egy óriási előrelépés ebbe az irányba.”

Nem csak az élő műsor lesz az egyetlen újítás az F1 és a Twitter megállapodásában: mostantól minden futam után összefoglaló videoklipeket tesznek majd közzé a közösségi csatornán. Az F1 hivatalos Twitter-oldalának egyébként jelenleg 3,63 millió követője van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: