DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 26. szombat
F1

Claire Williams állítja, nem lesznek a Mercedes fiókcsapata

A Williams F1-es istálló vezetője, Claire Williams tagadja azokat a spekulációkat, amelyek szerint a csapat szorosabbá fűzné a viszonyát a jelenlegi motorszállítójával.

Sajtóértesülések szerint Lance Stroll édesapja, Lawrence azon munkálkodik a háttérben, hogy a Williams hasonló kapcsolatot alakítson ki a Mercedesszel, mint a Haas a Ferrarival, tehát amolyan B csapatként működjön. Ennek köszönhetően a Williams hozzáférhetne a négyszeres világbajnok technológiájához, s csökkenthetné az alkalmazottak számát, amivel spórolna is.



 A Williams jelenleg 550 embert foglalkoztat, míg összehasonlításként a hasonló méretű Force India csak 400-at. Ugyanakkor a Williams mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy gyártónak tekintsék, ezért például a sebességváltót is magának készíti.

„Nem tudom, honnan indult ki ez a sztori, de mi továbbra is gyártónak tekintjük magunkat – cáfolt Claire Williams az Autosportnak adott interjújában. – Frank Williams és Patrick Head évtizedekig harcolt a függetlenségünkért, és hihetetlenül jó munkát végeztek. Az egyik feladatom, hogy ezt a hagyatékot megőrizzem, fontos nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: