DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Talán túlságosan nyerni akartam

Alázatosan tekint vissza a fiatal F1-es a Kínai Nagydíjon történt incidensekre, amelyek a potenciális futamgyőzelmébe kerültek. Hibáit az apja nyilvánosan tette szóvá, ám ő ezekhez már hozzászokott.

Bár a Kínai Nagydíj leintésekor Daniel Ricciardo által egy Red Bull-os autó száguldott át először a célvonalon, a csapat nem lehet teljesen elégedett a végeredménnyel. A biztonsági autós fázis alatt meghozott kiváló taktikai döntésnek köszönhetően a két energiaitalos autó - Max Verstappen vezetésével – párban szelhette volna keresztül a mezőnyt, ám a holland forrófejűsége oda vezetett, hogy míg ő ötödikként ért be, addig csapattársa a dobogó tetején ünnepelhetett. A fiatal versenyző látványosabb esete a Sebastian Vettellel történt balesete, ám a holland a mezőny másik négyszeres bajnokával, Lewis Hamiltonnal is belekeveredett egy kisebb összetűzésbe. Verstappen utólag meglátta saját felelősségét a szituációkban.

 ver-vet-kina



„Azzal az autóval, amivel ott rendelkeztem, természetesen nem az ötödik helyre pályáztam, de talán túlságosan is akartam a győzelmet. Talán ez került ilyen sokba” – ismerte be a háromszoros nagydíjgyőztes, aki csapattársa diadalát részben saját hibájából eredezteti. 

Verstappen édesapja a verseny után nyilvános kritikát fogalmazott meg fiáról, ám ez nem érte újdonságként a Red Bull pilótáját, aki önérzeteskedés helyett tanulni kíván a helyzetből. „Apám a világ legkeményebb kritikusa, ezért ha őt tudom kezelni, akkor bárkit képes vagyok. Senki sem tökéletes, mindig lehet valami újat tanulni. Én boldogan hallgatok és okulok. Értenem kell saját magamat, de mindig jó voltam abban, hogy megtaláljam a hibáimat és pozitívan tekintsek azokra. Kínában elég jól kezdtünk, minden nagyszerűen ment, ezért nem olyan nagy dráma, ami történt. A végeredmény nincs rendben, de meg kell látni a helyzet pozitívumát is. Idén a tempónk összességében jó, csak az eredmények egyelőre nem jönnek” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: