DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Williams: Nem a pilóták miatt vagyunk gyengék

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe úgy véli, hogy csapata nem okolhatja fiatal pilótáinak tapasztalatlanságát az autó rossz teljesítményéért. Helyette inkább a helyes irányt kell megtalálni.

Három futamot követően a grove-i csapat az egyetlen, amely még nem szerzett pontot a Formula-1 2018-as szezonjában. Lance Stroll triplázott, ami a 14. helyeket illeti, míg Szergej Szirotkin az ausztráliai kiállását követően duplázott a 15. pozícióban. Miközben az orosznak ez az újonc éve, addig a 20 éves kanadai már egy teljes szezont tudhat a háta mögött, közte egy dobogós helyezéssel Bakuból.

„Két különböző és kevéssé tapasztalt versenyzőnk van” – ismert el Lowe az F1i által közölt interjúban. „De nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményükkel. Ez nem okoz semmilyen gondot, és nem hagyjuk, hogy ez zavarjon minket abban a tényben, hogy nem raktunk össze egy jól teljesítő autót, legalábbis nem úgy, ahogy akartuk.”

williams



A csapatot korábbi pilótája, Felipe Massa felől már érték olyan kritikák, hogy a szponzori pénzeket a versenyképesség elé helyezték, amikor a pilótafelállásról döntöttek. Akármi is legyen az ok, az FW41 tagadhatatlanul az elvárások alatt teljesít eddig.

„Végül is csinálhatunk akármit az autóval, azokat hús-vér pilóták vezetik. Ott van az a faktor, ami a versenyzői kvalitásokat illeti, a pilóták hatékonysága, ami meghatározza az autóról alkotott felfogást. Minden versenyző különböző. A versenyképesség terén nem ott tartunk, ahol lenni szeretnénk, de rajtunk áll. Amit eddig csináltunk, az egyértelműen nem volt elég jó. Ennek ellenére már van némi optimizmus, hogy gyorsan, jelentős javulást érhetünk el, amit már el is kezdtünk.”

Lowe ugyanakkor cáfolta azokat az állításokat, miszerint a lehangoltság lenne az úr a grove-i főhadiszálláson. „Nem mondanám, hogy nagyon kétségbe vagyunk esve. Nem ilyen hozzáállással kell kikecmeregnünk a szituációból. Ez inkább arról szól, hogy haladnunk kell, miközben elemzünk és megértjük, hogy jelenleg hol tartunk. Ezután rá kell jönnünk a további teendőkre, és arra összpontosítani az egész alakulat munkáját.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: