DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez nem tett le az élcsapatba kerülésről

A mexikói pilóta az utóbbi két évben a három nagycsapat mögött végzett, mégsem jutott lehetőséghez egy topcsapatnál. Perez elmondta, még mindig az a célja, hogy a legjobbakkal harcolhasson.

2016-ban és 2017-ben is a hetedik helyen zárt a világbajnoki összetettben Sergio Perez, az idei év azonban nehezebbnek ígérkezik a Force India nehézkes évindulása miatt: a mexikói pilótának még pontja sincs, és legjobb eredménye egy 11. pozíció a szezonnyitóról.

Sergio Perez helyzete tényleg nem könnyű, ha csak az élcsapatok mögött kullog, és ezzel ő is tisztában van: „Úgy gondolom, hogy nagyon erős szezonokon vagyok túl az elmúlt néhány évből, így ebből a szempontból már nincs mit tennem. Nehéz megmutatni, mire képes az ember.”

 perez-elcsapatba-kerulne-2018



„Az utóbbi két évben hetedikként végeztem, a középmezőny elején, így nehéz észrevenni, de biztos vagyok benne, hogy néhányan figyeltek erre a teljesítményre. Az sem véletlen, hogy olyan jó pilótákat vertem meg, mint például Hülkenberg, akkor, amikor egy csapatban voltunk” - folytatta teljesítménye ecsetelését a mexikói pilóta.

Perez így zárta le a témát: „Még mindig előttem lebeg a cél, hogy a lehető legjobb eredményekért küzdhessek, mert úgy hiszem, vagyok olyan jó, mint bárki itt. De az F1-ben nagyon sok múlik a csapaton és az autón. Remélem, hogy hamarosan megkapom a lehetőséget, hogy megmutassam, mit is tudok igazán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: