DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Egy napon bajnok leszek, remélem, idén

A Mercedes finn pilótájára sokan másodszámúként tekintenek, neki viszont eltökélt célja, hogy valóra váltsa gyerekkori álmát – akár ebben a szezonban. Hamiltontól számos fortélyt és erényt tud elsajátítani.

Annak ellenére, hogy az Ausztrál Nagydíj időmérőjén elszenvedett balesete miatt bal lábbal kezdte a szezonját – Melbourne-ben csak a 15. rajthelyről csak a 8. pozícióig tudott felzárkózni –, a Bahreinben és Kínában szerzett második helyezéseivel Valtteri Bottas jól áll a vb-pontversenyben: 40 egységgel rendelkezik a tabella harmadik helyén, 14-gyel az éllovas Sebastian Vettel és 5-tel csapattársa, Lewis Hamilton mögött. A szezon még hosszú, de a finn nem megalapozatlanul ábrándozik a bajnoki címről:

„Remélhetőleg már idén meg fog történni. Nekem ez az egyedüli célom karrieremben. De nyomást nem helyezek magamra miatta, egyszerűen keményen dolgozok” – idézi a planetf1.com Bottast. „Élvezem, amit csinálok, és mindig akkor vagyok a leggyorsabb, amikor élvezem, ezt érzem. Egy napon meg fogom szerezni. Amikor gyerek voltam, csak álmodtam arról, hogy világbajnok leszek, ma is ezt az álmot üldözöm.”



A Mercedes versenyzőjeként ütőképes autóval rendelkezik, de minden más ellenfél előtt egy négyszeres világbajnok csapattársat, Lewis Hamiltont kell legyőzni. Mire lesz szüksége ehhez? „Igazán jól meg kell ismernem Lewist. Nem kérdés, hogy ő egy tényleg gyors versenyző, de rendes srác is.”

„Ami a vezetést illeti, azt tanultam meg tőle, hogy minden részletet el lehet sajátítani, a különböző pályákról, különböző ívekről, más-más vezetési stílusokról, az autó beállításáról, arról, hogyan legyünk gyorsak, ezeket az apró részleteket. Mindig kész vagyok arra, hogy tanuljak, márpedig ő nagyon tapasztalt, de azt is megláttam, hogy semmi sem jön ingyen. Keményen dolgozik, és csapatjátékos” – sorolta a brit erényeit Bottas, melyekre példaként tekint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: