DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Steiner szerint Magnussenben megvan a tehetség

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint, a folytonosság és a jól megépített autó lehet az oka Kevin Magnussen eddigi jó szereplésének, amivel maga a dán versenyző is egyetért.

Magnussen jó eredménynek nézett elébe a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ám váratlan szerelői hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt, ezzel pedig egy lehetséges top 5-ös helyezést dobott el magától a csapat. Öröm az ürömben, hogy formájukat sikerült átmenteni a soron következő bahreini futamra is, ahol a dán az előkelő ötödik helyen végzett. Kínában ugyan csak 10. lett, de ezzel az eredménnyel is pontszerzőnek mondhatja magát.

magnussen5



Sikerességében munkaadója szerint fontos szerepet játszik, hogy Magnussen idén először nem váltott új csapatot, hanem 2017 után 2018-ban is az amerikaiak kötelékében folytatta a versenyzést. Steiner úgy véli, ez a kiegyensúlyozottság már nagyon kellett dán pilóta karrierjében.

„Kedveli az autót, és mivel az jó, ezért ez a párosítás magabiztosságot nyújt számára, nem kell erőltetnie a dolgokat” – idézi a csapatfőnököt a crash.net. „Hisz magában, hogy egy jó autóval, jó munkát tud végezni. Úgy gondolom, hogy ennek sok köze van ahhoz, hogy már második éve nálunk versenyez. Az első évben mindenkit kiismert, és tudja, hogy ki-kicsoda. Kedveli azt a légkört, ami a csapatnál van. Korábban ez nem adatott meg neki, és most, hogy a második szezonját is megkezdte, ez valami újat jelent, és sikerült kihoznia benne rejlő tehetséget.”

A dán egyetért Steiner gondolataival, kiemelve, hogy a feljavított autó és az állandóság a Haasnál, ami télen is megvolt, segített számára másként felkészülni az új szezonra. „A legfontosabb dolog, hogy idén jobb autót építettünk. Továbbá úgy vélem, hogy nagy különbséget jelent az is, hogy zsinórban a második évemben ugyan annál a csapatnál kezdhetek, és ezzel megvan a folytonosság. Teljesen más ilyenkor a felkészülés, és van olyan tapasztalatod, amire már támaszkodhatsz” – összegezte a szavait Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: