DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stroll Alonsóhoz hasonlítja saját helyzetét

A Williams jelenlegi formája elhomályosítja Lance Stroll eddigi fejlődését versenyzőként, és ezt a kanadai is érzi. Elmondása szerint azonban nem csak ő küzd ezzel a problémával a mezőnyben.

Konstansnak mondható Stroll eddigi teljesítménye, noha nem a pozitív fajtából: Melbourne-ben, Bahreinben és Kínában is a 14. helyen végzett a kanadai. Jövő héten viszont Azerbajdzsán következik, ahol tavaly remek eredményt szerzett, és a top 3 csapat pilótáit kivéve egyedül ő ünnepelhetett még dobogót az idényben. Mindezt azután tette, hogy hazai közönség előtt megszerezte első F1-es pontjait.

stroll



Jelen állás szerint azonban kisebb csodának számítana egy újabb hasonló teljesítmény Bakuban Strolltól látva a Williams szenvedéseit a 2018-as autójukkal. A kanadai ennek ellenére reméli, hogy az emberek tudnak a sorok között olvasni, és rossz autót kivonva a képletből látják, hogy mennyit fejlődött versenyzőként.

„Az embereknek ezt tudniuk kell” – nyilatkozta a kanadai az F1i.com oldalán. „Az emberek többségének természetes, hogy ez egy autó dominálta sport, ez nem titok. Megnézhetjük bármelyik pilótát: ott van Fernando Alonso, ő a legjobb példa erre. Kétszeres világbajnok, az egyik legjobb versenyző a rajtrácson, de nem a legjobb autóban van, és nem is tud bejutni a Q3-ba vagy futamokat nyerni. Ez a sport természete, így működik, és ezen nem tudok változtatni.”

Ennek ellenére Stroll fogadkozik, hogy minden erejével azon lesz, hogy a legjobbját nyújtsa egy olyan környezetben, ahol sok dolog nem az ő irányítása alatt áll. „Annyit tehetek, hogy többet hozok ki magamból minden hétvégén. Minden alkalommal, amikor autóba ülök, a gyengeségeimen dolgozom, és az erősségeimre építek. Ahogy mondtam, azoknak embereknek, annak a kis csoportnak kell tudnia  mindezt, akikkel együtt dolgozom, ez az ami végső soron számít. A többi már nem rajtam múlik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: