DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Vettel a Mercedesre teszi a pénzét Kínában

Ausztráliában a körülményeknek is köszönhetőn, Bahreinben jobban működő autóval aratott győzelmet Sebastian Vettel. Úgy gondolja, hogy hétvégén, a hűvösebb Kínai Nagydíjon a Mercedes köre jön.

Már 2017-ben is úgy alakultak az erőviszonyok a szezon első versenyein, hogy a Ferrari és Sebastian Vettel győzni tudott a Bahreini Nagydíjon, forróbb körülmények között, a jóval hűvösebb Kínai Nagydíjon viszont Lewis Hamilton és a Mercedes aratott győzelmet. Az első két versenyt megnyerő Vettel hasonló leosztásra számít idén, a rivális istállót tartja nagy esélyesnek a hétvégi versenyen.

„Láttam már az előrejelzést, habár azt sosem lehet készpénznek venni. Nyilván hűvösebb lesz. A pálya is különbözik. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy az első két verseny is egészen eltérő volt, ezért nem lehet túl egyszerűen megjósolni a harmadikat. Általánosságban, ha figyelembe vesszük a teszteket és a többit, akkor a Mercedes még mindig favoritként érkezik” – mondta az ESPN-nek Vettel.



Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a Ferrari előre vereségre készül: „Persze megpróbálunk majd egy ettől eltérő végkimenetelt előidézni. Úgy vélem, ha megoldjuk a házi feladatunkat, megtaláljuk a helyes autóegyensúlyt, és mindennek sikerül összeállnia, akkor jó hétvége lesz – nem látom az okát, miért ne.”

„Azt hiszem, ami Ausztráliában történt, az megtörténhet. Tavaly ránk nézve épp ellenkezőleg történt meg. Nem hiszem, hogy azon áll, mennyire vagyunk okosak” – válaszolt arra a felvetésre, hogy a Ferrari két győzelme az okosabb stratégiának volt köszönhető. „Bahreinben még a verseny előtt mások voltak a terveink, de a győzelmet akartuk, ezért változtatnunk kellett rajta, és végül működött. Azt hiszem, a mi pozíciónkban úgymond nem volt mit vesztenünk, legrosszabb esetben harmadik helyre eshettünk vissza. Ezért vállaltuk a kockázatot, ami kifizetődött. Megint nem gondolom, hogy a Mercedes teljesen máshogy csinálta volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: