DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Hamilton szerint rosszul kommunikáltak a futam alatt

A csapatrádió sem működött rendesen, de egyébként sem kapta meg a szükséges információkat - szerinte ezen dolgozniuk kell, le fognak ülni a Mercedesszel és átbeszélik a történteket.

Az egyértelmű, hogy az eddigi két F1-es futam kicsit sem a Mercedes szájíze szerint alakult és mindkétszer gondok voltak a kommunikációval: az istálló Melbourne-ben elszámolta magát, Bahreinben pedig Lewis Hamilton panaszkodott arra, hogy fogalma sem volt, mi történik körülötte, mennyire kell nyomnia, vagy éppen spórolnia. 

"Nem igazán tudtam a korai szakaszban, hogy mennyire kell vigyáznom a gumikra" - mondta a világbajnok az Autosportnak. "Egyszer azt az információt kaptam, hogy a ferraris srácok két kiálláson vannak és egy kerékcserével nem tudnak elmenni a végéig. Akkor nem tudtam, hogy spórolnom kell az abroncsokkal, hogy ha majd a végén Vettel utolér, harcolni tudjak, vagy még addig siessek, amíg jók a gumik és csökkentsem a távolságot."

hamilton2018dppi



"Nem kaptam meg az információt, ezért elég sokáig csak köröztem a senki földjén, úgyhogy ezen még dolgoznunk kell. Plusz a rádió sem működött megfelelően, a pillanat hevében pedig nehéz kitalálni, hogy mely információt kell átadni. Én hallottam őket, de ők nem hallottak engem és ezt többször is elmondták" - folytatta Hamilton.

"Le fogunk ülni és átbeszéljük az elmúlt két futamot, próbálunk javítani és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog. Különböző pilótáknak különböző információkra van szükségük, én nem akarom, hogy végig beszéljenek hozzám, ha nem szükséges. Ki kell dolgoznunk egy olyan rendszert, ami a legjobban működik."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: