DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

A pénteki bejelentés befolyásolja Hamilton jövőjét

A brit azt ígérte, a szezont már új szerződésével kezdi meg, de a hosszabbításra továbbra sem került sor. A Mercedes pilótája hangsúlyozta, ez eddigi legfontosabb kontraktusa, ezért nem fog sietni. Az kapóra jön neki, hogy hétvégén tisztábbá válik az F1 iránya 2021-től kezdődően.

A Mercedes négyszeres világbajnoka korábban azt mondta, még a szezonnyitó előtt aláírhatja új, 2019-től kezdődő szerződését csapatával. Ennek ellenére a kontraktus véglegesítésére még továbbra sem került sor. A Bahreini Nagydíj előtti napon arról beszélt, kapkodni továbbra sem fog.

„A következő szerződés valószínűleg karrierem legfontosabbja” – mondta a Sky Sportsnak Hamilton, majd kiegészítésként hozzátette: „A legutolsó szerződésem volt a legfontosabb korábban, a következő pedig fontosabb lesz, mint az előző. Arról kell meghozni a döntést, meddig akarom a Formula-1 iránt elkötelezni magam. Mivel karrierem későbbi szakaszában járok, ez egyre fontosabb lesz, ezért nem fogom elsietni.”



Ha a szerződést három évre köti, ami a Formula-1-ben megszokott, az egyezség érinteni fogja a 2021-es szezont is, amikor új motor- és aerodinamikai szabályok érkeznek, valamint a bevételek elosztása is változik. Ezeket egyelőre teljes bizonytalanság övezi, a sportágat birtokló Liberty Media azonban pénteken Ross Brawn vezetésével prezentációt tart tervezetéről Bahreinben.

„Végső soron minden információra szükség van. Hallottam, hogy jön valamilyen bejelentés, és érdeklődve várom, mi fog történni a Formula-1-ben, hiszen én is szerves része vagyok. Jó lenne tudni, mi várható számunkra. Igazság szerint egészen jókor érkezik, mert még nem került tollvonás a papírra.”

„A csapatnak és számunkra is jó ez, és az is fontos, hogy nem sajnáljuk az időnket. Sosem szabad elhamarkodni. A csapat nem mondja azt, hogy más versenyzőkkel beszél, tárgyal, mivel pedig a csapattal vagyok, sosem beszéltem másik istállóval. Ez egy közös ügylet. Ha készen lenne, már ma aláírnánk” – tette még hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: