DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Mercedes partnere nem kap a „parti” módból

Az utóbbi napok egyik beszédtémája az F1-ben, hogy vajon a Mercedesnek van-e a tarsolyában időmérős üzemmód. Ha létezik is, a Williams nem kapott belőle. Szerintük az egész egy blöff Hamiltontól.

„Érdekes dolog felhúzni a többieket azt sugallva, hogy létezik ilyen beállítás, de valójában nincs ilyenről szó” – árulta el a Williams technikai igazgatója az idén újra felszínre került időmérős motorüzemmód témájáról nyilatkozva. A tavalyi F1-es szezon során is szó volt már ezekről a „mindent bele” beállításokról, a téma azonban az idei szezonnyitó előtt kapott újabb lendületet, amikor Lewis Hamilton magabiztosan arról beszélt, mennyi kakaó rejlik a Mercedes erőforrásában. A címvédővel motorpartneri kapcsolatban álló Williams szerint azonban ez mindössze pszichológiai hadviselés a brit részéről.

stroll-test-2018



„ Mindannyian ugyanazt kapjuk, ebben biztos vagyok” – folytatta Paddy Lowe. „Bizonyos riválisokat viszont megéri felpiszkálni. Gyakori beszédtéma ez a bizonyos extra motorfokozat, de valójában azoké a pilótáké az elismerés, akik képesek mindent kihozni a körükből – kivéve, ha valami olyat csinálnak, amiről mi nem tudunk” – fejtegette a témát. Sokat elárul ez a sejtelmes utolsó megjegyzés, ugyanis nagy pácban lennének a motorgyártók, ha kiderülne, hogy olyan üzemmódokra is képesek az erőforrásaik, amelyeket a partnereik elől titokban tartanak. Akármi is az igazság, Lowe elismerően beszélt a Mercedes idei teljesítményéről.

„A sorrend a téli tesztek alapján alakult. Elismerés a Mercedesnek, amiért ismét egy jó autót sikerült építenie. Úgy tűnik, hogy a márka meg tudta őrizni az előnyét, az ehhez szükséges munkát pedig nem szabad lebecsülnünk. Ami pedig az él- és a középmezőny közötti rést illeti, az egy egészen más téma. Az lényegében változatlan maradt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: