DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Williams guruja támogatja a Ricciardo-féle büntetést

Még egy nap sem telt el a 2018-as F1-es szezonból, Daniel Ricciardo máris három helyes büntetést gyűjtött be - a paddockban megoszlanak a vélemények annak jogosságával kapcsolatban.

Az egyik pénteki szabadedzést piros zászlóval szakította félbe a versenybíróság – Daniel Ricciardo pedig, mivel nem lassított le kellő mértékben, három rajthelyes büntetést kapott vétségéért. Az ausztrál akkor nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a döntést, nemrég pedig Niki Lauda értett egyet a véleményével. Most azonban Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója is kifejtette gondolatait az esetről – bár a brit szimpatizál a pilótával, az FIA-nak ad igazat.



„Sajnálom Ricciardót azért a bizonyos incidensért, mert nagyon kemény tud lenni, ha hazai versenyről van szó” – idézte a szakembert a crash.net. „Ez a téma mindig előjön, de az az igazság, hogy a versenybírói munkát elég gyakran kárhoztatják azért, mert nem következetesek. Úgy vélem, hogy amikor biztonságról van szó, támogatom a stewardokat, ha ilyen erőteljesek a büntetésekkel.”

„Nem lehet ilyen engedményeket tenni, mert abban a percben, amikor kimondják, hogy ’ez az első verseny, és új a szabály, senki sem volt készen rá, így elengedünk’, akkor a következő srácot is el kell engedni. Ezzel csak egyre mélyebbre ásnák a gödröt, amiből már nem lehet kimászni. Végsősoron a biztonságról van szó, és ha a versenyen lett volna, tudjuk, mi lett volna a vége. Nagyon gondosan kell eljárni, hogy ne kapjanak büntetést. Ezt a munkát kell elvégezni” – tette hozzá Lowe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: