DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso: Ott leszünk az élmenők között

A hároméves McLaren-Honda periódus legjobb eredményét rögtön a csapat első renault-s versenyén beállította Fernando Alonso, aki égbeszökő optimizmussal várja az F1-es szezon hátralévő részét.

Igaz, hogy a Formula-1 szezonnyitóján Alonso maga mögött tudta tartani a Red Bull-os Max Verstappent (bár tegyük hozzá, ehhez a pálya karakterisztikája is hozzásegített), az előtte autózó Daniel Ricciardo 27 kör alatt 20 másodpercre húzott el a spanyoltól. Alonso érzései alapján ezek az erőviszonyok nem sokáig maradnak így, szerinte ugyanis csapata a következő hetekben még jelentős teljesítményt tud majd kisajtolni az MCL33-ból.

alonso-ausztralia-action



„Most még egyértelmű, hogy előttünk jár a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull exkluzív hármasa” – idézte őt a racefans.net. „A McLaren célja ehhez a társasághoz tartozni – szerintem már a következő futamokon magunk mögött tudjuk hagyni a középmezőnyt. Nem látom okát, miért ne történne így, hiszen van még kiaknázatlan potenciál az autónkban.”

Alonso elismeri, hogy az Ausztrál Nagydíjon elért ötödik helyezése még nem a reális pozíciója, hiszen több helyzetből is szerencsésen jött ki, de azt már a szezonnyitó előtt is kihangsúlyozta, hogy az év első futamától csak felfelé fognak ívelni az eredményei

„Egyértelmű, hogy szerencsénk volt a Haasok kiesésével, Carlos [Sainz] problémájával és a biztonsági autós periódussal is, amivel átugorhattam Verstappent. Mondjuk úgy, hogy négy vagy öt pozíciót szerencsével kaparintottam meg, de eközben egyetlen hibát sem vétettünk, így minden elénk táruló lehetőséget ki tudtunk használni. Ez tökéletes munka volt a csapattól, innentől kezdve minden futamon egyre jobbak és jobbak leszünk" - bizakodik három eredménytelen szezon után a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: