DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sosem indult még ilyen elölről a Haas

A szombati kvalifikáción kiderült, hogy az amerikai gárda valóban ütőképes autót rakott össze. A csapat történetének legjobb rajthelyét megszerző Kevin Magnussen négy éve startolt utoljára ilyen jó pozícióból.

A teszteken is megvillanó Haas volt a legerősebb középcsapat az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján: Kevin Magnussen hatodik, Romain Grosjean hetedik rajthelyet szerzett, Daniel Ricciardo háromhelyes büntetése után pedig további egy pozíciót nyernek mindketten, és a harmadik rajtsort foglalják el vasárnap, ami a csapat történetének legjobb rajteredménye, két autót tekintve és egyéni helyezést illetően is. Korábban Grosjean kétszer indult hatodik pozícióból, most viszont Magnussen volt az, aki megszerezte az ötödik helyezést.

„Kellemes volt vezetni az autót az időmérőn, egyszerűen ott volt és teljesített. Képes voltam kitolni a fékpontokat, körről körre hamarabb elemeltem a féket. Az autó semmi váratlan dolgot nem csinált, ami igazán szép dolog” – lelkesedett az ötödik rajthelyre kvalifikáló Kevin Magnussen a Sky Sportsnak. A dán pilótának utoljára 2014-ben, McLarennel töltött szezonjában volt néhány negyedik és ötödik starteredménye, azóta nem járt ilyen magasságban.



Azt Magnussen is elismeri, hogy mások hibájából – Ricciardo büntetése mellett Valtteri Bottas balesetéből – profitált sokat, és nem bízza el magát a futammal kapcsolatban sem: „A rajtrács ötödik helyéről startolok, köszönhetően néhány hibának és tévedésnek mások részéről. Néhány gyors fickó van mögöttünk, jól kell teljesítenünk, ha meg akarjuk őrizni ezt az állást. Mindent meg fogunk tenni a jó eredményért. Nem lesz könnyű magunk mögött tartani őket, de ha elénk is kerülnek, akkor is nagyon fogunk örülni egy hetedik helynek, vagy bárminek, amit sikerül megkaparintanunk. Ha mindkét autóval pontot szerzünk, az remek lesz” – tekintett a verseny elébe Magnussen.

Bár a Haas fiatal csapat, már elmondható róluk, hogy rendszerint jól mennek Ausztráliában: Grosjean 2016-ban, az istálló debütálásán hatodik helyet ért el futamon, tavaly pedig abból a pozícióból rajtolt. „Romain ezen a versenyen tavaly is olyan erős volt, mint most mi ezen a hétvégén. Az év közbeni stabil teljesítmény az, amire fókuszálnunk kell. Tavaly ez volt a gyenge pontunk, mert időnként jó autónk volt, még ha nem is érte el a mostani szintet” – fejtegette a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: