DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ez az idei Williams? Stroll előre aláírta volna a 14. helyet

Nemcsak a Bottas-Massa érának, de már tavalyi önmagának is csak árnyékát mutatta a Williams a 2018-as szezon első időmérő edzésén. Paddy Lowe fiatalságukkal menti fel a pilótákat, és inkább az autót fejlesztené.

Várható volt, hogy nem csúcsformában fogja kezdeni az évadot a tavalyi konstruktőri bajnokságot az 5. helyen záró Williams, hiszen Lance Stroll és az újonc Szergej Szirotkin képében a mezőny legfiatalabb pilótapárosával vágtak neki az évnek, ráadásul a teszteken sem mutattak kimagasló tempót. Ennek fényében nem sokat húzták fel a szemöldöküket, amikor Szirotkin a Q1-ben kiesve a 19., Stroll pedig a Q2-ben búcsúzva a 14. helyre kvalifikálta az FW41-est.

00118001_622



„A Barcelonában látottak után aláírtuk volna ezt a 14. helyet már a hétvége előtt is” – értékelte a napját Stroll, aki ezek szerint jelentősen alábbadta az elvárásait. „Javíthattam volna azért az időmön a Q2-es második körömben, de a felvezető végén akadályoztak egy kicsit, így a gumik nem voltak az ideális üzemi tartományban. Nagyjából harcban lehetünk a pontokért, attól függően, hogy mi történik a versenyen.”

Szirotkin számára is nehéz volt a kezdés, csak az utolsó körében a pályát elhagyó Pierre Gaslynél tudott gyorsabb lenni, gyenge kezdése pedig nem segít abban, hogy a vele szemben kritikus, a helyén Robert Kubicát látni akaró nézők szíve megenyhüljön az irányába. „Biztos, hogy többet is kipréselhettünk volna az autóból, de még csak most vette kezdetét egy nagyon hosszú szezon, így még ki kell elemeznünk, hogy mit csinálhatnánk az eddiginél jobban” – összegezte első időmérőjét az orosz.

A csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe azért Stroll-lal ellentétben nem lát elégtételt a 14. rajthelyezésben, és rámutatott, hogy mindkét versenyző hibát vétett sorsdöntő gyorskörén.

„A rajthelyezéseink lehetnének egy kicsit jobbak, viszont két fiatal versenyzővel rendelkezünk, akik közül az egyik újonc, a másik pedig még mindig csak 19 éves, és ezt figyelembe véve mindketten szép javulást mutattak. Ugyanakkor egyértelmű, hogy az autónk nem elég gyors, nem tudtunk elég jó köröket futni a Q3-hoz, ami pedig a célunk lenne” – utalt a szakember arra, hogy a csapat eltökélt szándéka lenne legalább megtartani a tavalyi teljesítményszintet az erősorrendben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: