DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen most is tart az egyenesektől

A holland F1-es pilóta szerint a Renault-motor nem fejlődött annyit, mint a Red Bull autója, az egyenesek pedig fájdalmasak lehetnek számukra - igaz, kulcsfaktornak a szezon során elvégzett fejlesztéseket jelölte meg.

Ugyan sokak szerint a Red Bull lehet idén a Mercedes fő kihívója és többek között Lewis Hamilton is őket emelte ki ebben a témában, de Max Verstappen óvatosságra int: szerinte valóban jó lehet az idei autó, az egyenesekben viszont továbbra is döntő hátrányban lehetnek. 

"Szerintem az egyértelmű, hogy a tavalyihoz képest jobb lett az idei autó. Nyilván mindenki más is fejlődött, de én személy szerint úgy érzem, hogy elég erős a technikánk, ugyanakkor meg kell várnunk, hogy az egész csomagunk hogyan működik majd az egyenesekben. Ez egyértelműen fájdalmas lesz, ugyan optimista vagyok, de egyben realista is" - nyilatkozta a holland az Ausztrál Nagydíj előtt.

verstappen-2018



Érdekes, hogy Verstappen már most negatívabban beszélt a Renault-motorról, pedig még el sem kezdődött a szezon - az egyenesekkel kapcsolatos mondata után megkérdezték, hogy vajon a motorgyártó is fejlődött-e annyit, mint maga az autó. "Öhm... nem annyit" - válaszolta, azt viszont hozzátette, hogy nem csak ez lehet gátja a világbajnoki harcuknak.

"Az autó fejlesztése is, ebben a Mercedes és a Ferrari fölé kell nőnünk. Korábban ez mindig erőssége volt a Red Bullnak, a szezon közbeni fejlesztés, de ez most egy új év, meg kell várnunk, hogy most mi történik ezen a területen. Bízom a csapatban, de ahogy mondtam, az egész csomagnak kell jónak lennie."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: