DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff a Ferraritól félti Hamiltont

Jelenleg Lewis Hamilton és a Mercedes szinonima a Formula-1-ben, és valószínűbbnek tűnik, hogy a pilóta a csapattól vonul vissza: Toto Wolffban, az istálló főnökében azonban ott motoszkál, hogy pályafutása végére versenyzője átigazol a Ferrarihoz.

A hírek szerint már egészen közel van Lewis Hamilton új szerződésének aláírása a Mercedesszel: az F1-es sajtó arról ír, hogy a brit az Ausztrál Nagydíjig hátralevő pár napban véglegesítheti új kontraktusát, azonban nem a megszokott három, hanem csak két évre, 2020 végéig (a jelenlegi megegyezés 2018-ra érvényes). Főnökét, Toto Wolffot nyugtalanítja a gondolat, hogy a négyszeres világbajnok átpártol a Ferrarihoz, ha nem is 2019-ben, de 2021-ben:

„Lewis a modern generáció legjobb versenyzője, ezért természetes, hogy szeretném nálunk tartani őt addig, ameddig lehetséges” – mondta a sportigazgató Wolff a Daily Mail napnak, hozzátéve, hogy „nagyon reméli”, Hamilton pályafutása végéig náluk marad. Az osztrák csapatvezető úgy véli, a 33 éves brit nem csak egy, hanem két szerződési ciklust tölt még ki visszavonulásáig: „Úgy gondolom, legalább még egy szerződés benne van a következő után. A Ferrari továbbra is vonzerővel bír minden versenyző számára.”



„Boldog nálunk. A kapcsolatunk csak erősödött, de természetesen a szezon közben fokozódhat a feszültség” – beszélt a Mercedes és Hamilton viszonyáról. Ami a 2018-as reményeket illeti, Wolff szavaiból kiolvasható a magabiztosság azzal kapcsolatban, csapata lesz a bajnoki cím legfőbb esélyese:

„Habár félek kimondani, mert babonás vagyok, jobban érzem magam most, mint az előző szezonban. Erős tesztidőszak áll mögöttünk. A tavalyi autónk kissé kiszámíthatatlan volt, de idén a hölgy azt teszi, amit várunk tőle. Nem tűnik akkora dívának: meg akartuk tartani a széphölgy karaktervonásait, de a szeszélyessége nélkül. Szinte szürreálisnak tűnik, mit értünk el az elmúlt négy évben. Minden év olyan, mintha a Mount Everestet kellene megmászni, a szezon elején pedig az alaptáborban érzem magam” – szemléltette, hogy négy bajnoki idény után sem veszi félvállról a feladatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: