DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lowe: Strollon múlik, hogy jobb pilóta legyen

A csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe kíváncsian várja, hogyan fejlődik majd Lance Stroll pilótaként Felipe Massa nélkül, aki megfelelő mérce volt a kanadai számára.

Tavaly a debütáns évében Stroll a rengeteg tapasztalattal rendelkező brazil mellett versenyzett, idén azonban már ő lett a csapat rangidőse, noha még csak mindig 19 éves. Massa három ponttal múlta őt felül az összetett táblázatán, a kanadai ugyanakkor a Mercedesen, a Ferrarin és Red Bullon kívül egyedüliként állhatott fel a dobogóra.

Stroll2



A pilóta fiatal kora mellett azonban Lowe sem mehetett el szó nélkül: „Emlékeznünk kell, hogy még mindig csak 19 éves, ami nagyon fiatalnak számít, de korához képest nagyon érett. De a 12 hónappal ezelőtti énjéhez képest egy teljesen más szintet képvisel, és úgy gondolom, hogy ez a versenyekhez való hozzáállásában is tükröződni fog.”

A brit szakember azt is elismerte, hogy Strollnak egy teljesen más helyzetet kell kezelnie idén, mint tette azt tavaly Massával. „Teljesen más az egész szituáció azzal, hogy Szirotkin van mellette és nem Felipe, ez más hozzáállást kíván meg. Felipe nagyszerű viszonyítási pont volt Lance számára, de nem máshoz viszonyítva kell fejlődnünk, hanem önmagunkhoz. Ez egy érdekes változás lesz, és már kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle. Szergej nem egy ismert összehasonlítási alap, mint Felipe volt, így más helyzet lesz számára. Rossz szájízzel mondjuk azt, hogy az feladatod, hogy úgy teljesíts, mint Felipe. Az ember feladata az, hogy tegyen valamit, és utána eldöntse, hogyan tudja azt jobban csinálni” – zárta gondolatait Lowe. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: