DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Így kell legyőznie Bottasnak Hamiltont – Rosberg szerint

Számos hasonlóságot vehetünk észre Valtteri Bottas és a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg között. A Mercedes korábbi ásza kifejtette, hogyan győzheti le a finn csapattársát.

Első Mercedesnél töltött szezonjában Valtteri Bottas harmadik helyen végzett a világbajnokságban, és három futamgyőzelmet szerzett – mind eredmények, mind bajnoki pontok terén jelentősen lemaradt csapattársától, Lewis Hamiltontól, a 2018-as szezontól azonban többet vár. A finn pilóta épp abból a Nico Rosbergről merít erőt, aki 2016-ban megmutatta, hogy a négyszeres világbajnok nem verhetetlen csapaton belül. Mit gondol Rosberg arról, hogy Bottas legyőzheti-e Hamiltont?

„Ismerek valakit, akinek sikerült” – kezdte mosolyogva a visszavonult bajnok az F1 Racing magazinnak, majd tanácsokkal is ellátta utódját. „Adj magadnak időt és légy türelmes. Habár az igazat megvallva több ideje már nincs, ugye? Valtterinek el kell kezdenie következetesen közel lennie Lewishoz, amire képes, megvannak hozzá a képességei. Tavaly a mély vízbe dobták, az vezetett a hullámzó eredményekhez.”



„Tudom, milyen szintre hajszoltuk egymást Lewisszal. Valtterinek ugyanezt kell megtennie. Lewis az egyik legjobb a rajtrácson, sőt minden idők egyik legjobbja, ezért eléggé hajtania kell annak, aki le akarja győzni őt” – mondta Rosberg, aki sok közvetlen csatára azonban nem számít a két Mercedes-pilóta között. „Ilyen nem lesz az aerodinamika miatt. Az új autók szörnyű turbulenciát keltenek a hátrébb levőnek. Ezen változtatni kell valódi vagy valamiféle mesterséges módon.”

A közvélekedés Bottast kevésbé tehetséges pilótának tartja, mint Hamiltont, ugyanígy, mint korábban Rosberget, de nem ez az egyedüli hasonlóság. Egyiken még a 32 esztendős német is meglepődött, mégpedig azon, hogy a tavalyi autóban magát kényelmetlenül érző Bottasnak háromszor is ülést kellett cserélnie: „Hah! Ezen nevetnem kell, mert engem ismertek úgy, mint aki örökké az üléseit váltogatja. Most van még egy ilyen versenyzőjük…”

Rosberg úgy véli, a szezonnyitón Hamilton a favorit, mivel Melbourne a címvédő eredményes pályája. Úgy véli, a Mercedes 2019-re szerződést hosszabbít finn pilótájával, mégis tett egy megjegyzést, amely arra utal, nem nagyon hisz Bottas csapattársa elleni sikerében: „Úgy gondolom, megtartják Valtterit. Nincs igazi oka, hogy változtassanak a felálláson, mert tetszik nekik a köztük működő dinamika. Amíg Lewis tartósan nyer, addig rendben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: