DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Kubica nem akar több kérdést az állapotáról

A Williams lengyel F1-es pilótája szerint most már le lehetne zárni a témát, szívesebben beszél pozitív dolgokról, főleg hogy az új autóval kapcsolatban bőven vannak is ilyenek.

Remek tempót autózott kedd délután a Williamsszel Robert Kubica, az F1-be tesztpilótaként visszatérő lengyel három tizedmásodperccel gyorsabbnak bizonyult Szergej Szirotkinnál és kiválóan végezte a munkáját. Éppen ezért reagált kissé indulatosan arra, amikor a nap végén az újságírók továbbra is a korlátairól faggatták és arról, hogy min változtattak az autóján.

"Ha továbbra is változtatok, továbbra is arról faggatnak, hogy korlátaim vannak. Szerintem ezt befejezhetnénk már. Ha be tudok ülni az autóba és elvégezni a munkát, akkor az éppen elég" - fakadt ki Kubica a keddi nap végi értékelésnél.

kubica2



"Természetesen vannak korlátaim, de ezt sosem rejtettem véka alá. A probléma az, hogy túl őszinte voltam ezzel kapcsolatban mindenkivel és folyamatosan erről jönnek a kérdések, de szerintem ezt lezárhatnánk már. Végig kényelmesen éreztem magam, egyedül a médiabeszélgetések során nem" - szúrt oda a lengyel.

"Vannak dolgok, amelyekre koncentrálnunk kell, jó dolgokat tapasztalok meg, élvezem a szerepem. Örömmel adok pozitív üzeneteket, nem csak ugyanazt a sztorit már évek óta" - tette hozzá, majd az autóról és a napjáról is beszélt.

"Minden rendben volt, nehéz körülmények között teljesítettünk egy nehéz délutánt. Extrém a helyzet, ami nyilván nem segít, de jó volt autóban ülni. Ez alapján jobban tudom, hogy mit adjak át a mérnököknek arról, hogy mely területen kell fejlődni. Vannak az autóban nagyon pozitív dolgok és vannak, amelyeket meg kell oldani, de ez normális akkor, amikor az új technika ennyiben más az elődjénél."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: