DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Sauber elégedett az első nap után

Az Alfa Romeo Sauber F1 Team technikai igazgatója, Jörg Zander pozitívan értékelte csapata első napos teljesítményét annak ellenére, hogy a hideg idő miatt nehezen tudták felmelegíteni az abroncsokat.

A C37 idén a Ferrari 2018-as specifikációjú motorjával vág neki a szezonnak, így nem csoda az izgatottság a gárda háza táján. Elsőként Marcus Ericsson tapasztalhatta meg, hogy milyen az olaszok új erőforrása, aki 63 kört teljesített gond nélkül hétfőn, és a 11. legjobb időt autózta. A teszt második napján az újonc Charles Leclerc ül autóba.

Sauber



Zander, aki 2016 végén csatlakozott a svájci alakulathoz, 2018-ban nagyobb szerepet kapott az autó kialakításában. Egyelőre azonban úgy véli, hogy hosszú út áll még előttük, hogy kihozzák a maximumot a C37-ből, de az első benyomásai pozitívak:

„Sikeresen indult a téli tesztünk a mai nappal. Összességében az volt a célunk, hogy megszerezzük az első benyomásunk arról, hogyan működik a C37 a pályán. Az autó beállításain dolgoztunk, és az aerodinamikai egyensúlyon is módosítottunk a nap folyamán. Az alacsony hőmérséklet miatt gondunk akadt azzal, hogy a gumikat a megfelelő működési tartományba hozzuk. A körülmények nem voltak ideálisak, noha ez minden csapatot befolyásolt.”

„Pozitívum, hogy egy problémamentes napot zártunk, és nem akadt semmilyen technikai gondunk. Összességében elégedettek lehetünk az első tesztnapunkkal Barcelonában. Sok munka vár még ránk, és már nagyon várjuk a hét további részét” – zárta gondolatait bizakodóan a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: