DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 25. szerda
F1

A Toro Rosso is bemutatta idei autóját

A Force India után alig pár perccel a Toro Rosso-Honda is leleplezte idei F1-es autóját a barcelonai teszt helyszínén.

Az idei első F1-es teszt előtt alig ötven perccel bemutatta 2018-as autóját, az STR 13-at a Toro Rosso-Honda. A dizájn hasonló maradt a tavalyihoz, de a karosszéria azért több helyen is változott: az orr például nagyon hasonlít az idei Red Bullhoz.

"Nagyon várom már az új szezon és az új éra kezdetét" - nyilatkozta a csapatvezető, Franz Tost. "Izgalmas időszak ez a Toro Rosso számára, mert korábban nem volt még saját motorbeszállítónk, szóval a partnerség egy olyan történelemmel rendelkező gyártóval, mint a Honda, nagyszerű lesz. Két újonc pilótánk van, akik bár nem teljesen újoncok, mert indultak már futamokon, de ez lesz az első teljes szezonjuk az F1-ben. Mindketten bajnokok és biztos vagyok benne, hogy ha versenyképes autót adunk nekik, akkor magas szinten teljesítenek majd."

"Boldog vagyok, hogy itt van és készen áll a téli tesztre az új autónk annak ellenére, hogy nagyon szűkre szabott időbeosztás szerint terveztük" - tette hozzá a Honda részéről Katsuhide Mariyama. "Ezt a Honda és a Toro Rosso embereinek ajánljuk, akik máris nagyon jól tudtak együtt dolgozni, elkészítették az STR13 karosszériáját és az RA618H erőforrást a téli hónapok során. Most van nyolc napunk arra, hogy értékeljük a munkákat a pályán is."

 

 

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: