DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így zajlott a Mercedes bemutatója a helyszínről

Toto Wolff nemzetközi médiának adott interjúi ideje alatt Valtteri Bottas szorgalmasan rótta a köröket a motorsport bölcsőjének számító Silverstone-ban, és miután a kamerát hordozó Mercedes behajtott a bokszutcába, a finn viszonylag gyors köröket tett meg a kék csíkkal ellátott Pirelli esőgumikon.

A csapatfőnök után Lewis Hamilton következett a porondon, aki kihangsúlyozta, hogy nem szokása pszichológia játszmákat űzni versenytársaival. “Egyszerűen csak gyors vagyok”, tette hozzá a négyszeres világbajnok. Különös figyelmet szentelt annak, hogy belső nyugodtságát a sajtó felé is kivetítse: ”Nem vagyok negatív alkat, sőt inkább mindig pozitív a hozzáállásom az élethez” – jelentette ki Stevenage szülötte.

DSC_2732



“A barátaim is mind pozitívak, és úgy általában pozitív emberekkel veszem körül magam. Az ember úgy kell, hogy hozzáálljon az élethez, hogy minden jóra fordul. Nézzék csak, [a tavaly egy borzalmas Formula Ford balesetben mindkét lábát elveszítő] Billy Mongert, az idén már kipróbálhatott egy Formula-3-as autót. Nincs mit bizonyítanom, és tegnap este, az üléspróbából hazavezetve tudatosult bennem, hogy F1-es karrierem egyszer véget ér, tehát élvezni akarom minden hátralevő percét.”

Rögtön Hamilton interjúját követően a szervezők letessékeltek a nagydíj ideje alatt a csapatok által használt garázsokhoz, ahol sejtelmes félhomály várt ránk. A tavalyi bemutató mintájára meg voltam győződve, hogy a célegyenesben történik a mai autóbemutató is, de ez nem így történt. Valószínűleg a szervezők nem bíztak a hírhedten szeszélyes brit időjárásban és inkább tetőt akartak biztosítani a nemzetközi sajtó és a csapattagok feje fölé.

A sejtelmes félhomályt hosszú intervallumokban egy gépszörnyhöz illő morgás és szuszogás törte meg, kékes fénycsóva pásztázta a garázs falait és a türelmetlenül várakozó nézősereget. Hirtelen megkezdődött az egyperces visszaszámolás, majd amikor a digitális mutató 0 perc 0 másodpercre váltott, a háttérben egy videón felbukkantak a Mercedes ötvenes évekbeli F1 sikerei, majd a “hibridkorszak” képei, Hamilton és Nico Rorberg sikereivel. A képsorok még el sem mosódtak, mikor Valtteri Bottas begurult a bőgő motoros Mercedes AMG F1 W090 EQ Power+ gépcsodával.

A bemutatott autón a számunkra megengedett szögből nem voltak tisztán láthatóak az újítások (a glória és az elegáns orrképzés kivételével), ám a W09 mellett pózoló versenyzők nagyon bizakodóan tekintenek az idei évre, arra számítva, hogy ismét a leggyorsabb F1-es autónak lehetünk szemtanúi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: