DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Szirotkin egy óriási nevelőgépezet terméke

Az SMP Racing, Szergej Szirotkin fő támogatója sokkal kiterjedtebb program, mint a Red Bull akadémiája: Paddy Lowe a Williamstől megosztott néhány részletet az orosz gépezetről.

Mint ismert, a Williams újonc pilótája, Szergej Szirotkin komoly szponzori támogatást, a becslések szerint 15-20 millió dollárt visz Formula-1-es csapatához, mely támogatójától, az orosz SMP Banktól származik. Gyakran találkozhatunk az SMP Racing névvel is, amely LMP1-es csapatot, valamint egy kiterjedt menedzsmentet és szponzorációs programot fed le, melynek rengeteg orosz versenyző tagja, Szirotkin mellett például Vitalij Petrov, Mihail Aljosin vagy a Formula V8 második helyezettje, Matevosz Iszaakjan. A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe igen elismerően nyilatkozott az orosz programról:

„Ez tulajdonképpen egy versenyzői akadémia, ha pedig a nagyságát nézzük, lefedi Oroszországot, Kelet-Európát és Skandináviát, erről a földrajzi területről vonz versenyzőket” – idézi az F1i.com a Williams csütörtöki bemutatóján beszélő Lowe-t. „Jelen pillanatban 1500 versenyzőt tudhatnak maguknál, nagyon fiatal gokartos kortól kezdve. Nagyszerű program, és nagyobb méretű, mint például a Red Bullé, melyet sokkal jobban ismernek.”



„Szergej a program első tagja, aki eljutott a Formula-1-be. Teljes tanulóidőn ment át a Formula-3-ban, Formula-2-ben. Nem is lehetne jobb formában, nincsenek kétségeink afelől, milyen jól fog teljesíteni” – mondta Lowe, aki hangsúlyozta, Szirotkint nem a pénz miatt igazolták:

„Szergejt egyszerűen érdemei miatt választottuk, vezetési képességeiért. A versenycsapat nem tud semmit a pénzügyekről. Nem folynak bele, semmi ilyesmi tényezőnek nem voltak tudatában. Ők az adatok alapján hozták meg a választásukat” – hangsúlyozta Lowe, hogy az istálló teljesen független a pénzügyi részlegtől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: