DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nincsenek irreális tervek a Force Indiánál, de...

Tudják, hogy a legjobb három messze van, büszkék is a negyedik helyre, de azért csökkentenék a különbséget és szeretnék, ha egyenlőbbé válnának a feltételek - ez valós forgatókönyv lehet?

2017-ben is folytatódott a Force India felemelkedése, Sergio Perezék 2016-ban történetük legjobb eredményét érték el a konstruktőri negyedik hellyel, de tavaly ezt még tovább javították, hiszen ezúttal több mint kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint az ötödik Williams - jelentős volt a fölényük a riválisaikkal szemben. Vijay Mallya tulajdonos azt mondja, hogy a jelenlegi Formula-1-ben számukra ez a maximum.

"Jelen pillanatban óriási szakadék van köztünk és a legjobb három csapat között, de arra továbbra is büszke vagyok, hogy mi vagyunk a 'best of the rest', vagyis a bajnokesélyesek mögötti mezőny legjobbjai. Nagy autógyártók ellen versenyzünk és reálisan kell látnunk, hogy mit tudunk elérni a mi erőforrásainkkal" - magyarázta Mallya a First Postnak.

forceindia



"Szóval elégedett vagyok azzal a munkával, amit végzünk, de éhes is arra, hogy még jobb eredményeket, akár dobogós helyezéseket érjünk el. A célunk az, hogy megszilárdítsuk a pozíciónkat és elkezdjük csökkenteni a különbséget az előttünk lévő csapatokkal szemben" - magyarázta tovább az F1-es istálló tulajdonosa.

Ennek azonban jelentős gátat szabnak az anyagiak, a helyzeten pedig tovább ront a pénz egyenlőtlen elosztása. "Az nem titok, hogy anyagilag hátrányban vagyunk a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest. Ezek a kiváltságos gyári csapatok további előnyöket élvezhetnek a pénz elosztásából, ami még inkább mélyíti a szakadékot közöttük és a többiek között."

"Mi mindig úgy gondoltuk, hogy ez hatással van a sport egészségére és a versenyzésre, egyenlőbb pénzelosztás mellett a többi csapatnak, köztük a Force Indiának is több lehetősége lenne kiegyenlítettebb csatát vívni. Amíg ez így van, addig nem valószínű, hogy privát csapatok rendszersen küzdeni tudnak a futamgyőzelmekért."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: