DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso elárulta, melyik volt legszebb pillanata 2017-ben

Noha a tavalyi F1-es szezon gyötrelmesen alakult a McLaren és a spanyol pilóta számára, az első WEC-évadára készülő ovideói azért talált értékelhetőt is 2017-ben.

Fernando Alonso öt alkalommal ért célba a pontszerzők között a 2017-es szezon során: a spanyol 17 egységet gyűjtött a McLaren-Honda számára, amely 37-tel kevesebb, mint a 2016-ban szerzett pontmennyiség. Egy ilyen gyötrelmes szezonban, amely a csapat és motorszállítója szakítását eredményezte, bizony nem könnyű remek pillanatokat találni, de a kétszeres világbajnoknak sikerült: „Volt néhány csúcspontunk, de természetesen nem ez volt a célunk” – utalt Alonso a gyenge termésre a Formula1.com-nak adott interjújában.



Akárcsak 2016-ban, a legtöbb pontot ezúttal is Magyarországon gyűjtötte a hispán (6. lett), de nem a hungaroringi versenyt tartja legemlékezetesebb pillanatának. „Az év legjobb futama Brazília volt, versenyképesnek bizonyultunk, harcban álltam Felipével a verseny során, és fontos pontokat sikerült szereznünk a csapat számára” – nyilatkozta Alonso a nyolcadik hellyel záruló versenyről, melyet a hatodik pozícióból kezdhetett meg. „Összességében ez volt a legjobb hétvégénk, az autó egyre erősebb lett a szezon folyamán.”

A McLaren-pilóta emellé a leggyorsabb kört is begyűjtötte a Magyar Nagydíjon, a silverstone-i időmérő első szakaszában pedig szintén első helyen állt a neve. „A Magyar Nagydíjon remek pillanat volt, akárcsak Silverstone-ban, amikor új intereket rajtunk fel, és sikerült az élre ugranunk” – tette hozzá Alonso, akinek kedvéért még a Fujiban rendezett hat órás versenyt is más időpontra helyezték a Hosszútávú-világbajnokságon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: