DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hivatalos: többé nem 14:00-kor kezdődnek az F1-es futamok

Megtörtént, amit már lehetett sejteni: hatalmas változás áll be az F1-es futamok hétvégi menetében, a rajtrácslányok után a régóta megszokott kezdési időpont is a múlté.

Volt már róla szó, mi is beszámoltunk róla, majd csütörtökön a Formula-1 vezetősége bejelentette, hogy megváltoznak az F1-es hétvégék és a futamok többé már nem délután két órakor kezdődnek, hanem "óra tízkor" lesz minden, ehhez igazodik az összes rendező. Az indoklás szerint a legtöbb televízió pontosan "egészkor" kezdett el közvetíteni, így a nézők sok érdekes előkészületről maradtak le, ezt próbálják megelőzni azzal, hogy tíz perccel később lesz a rajt.

hamilton-el-akarta-kerulni-a-csapatutasitast-2017



Ezen felül összességében minden futamot későbbre tettek, a kutatások szerint ugyanis így jobban elérhető a közönség - ennek megfelelően a legtöbb európai futam (köztük a Magyar Nagydíj is) 15:10-kor rajtol majd, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pedig például helyi idő szerint 16:10-kor indul.

Ezen felül olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint az, hogy a Francia Nagydíj ne essen egybe a labdarúgó-világbajnokság aktuális rangadójával, így az ottani futam majd csak 16:10-kor veszi kezdetét. A pontos, magyar idő szerinti kezdési időpontok erre a linkre kattintva megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: