DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonsónak jobb módszere van a konditeremnél

A hagyományos biciklizést és edzőtermezést a daytonai 24 órás váltotta ki a spanyol felkészülésében, aki arra is célzást tett, hogy előbb-utóbb újabb egynaposon fog felbukkanni.

A január a Formula-1-es holtszezon közepe: a karácsonyi pihenő már messze van, ugyanakkor a február elején tartandó első tesztre is sokat kell még várni. A versenyzők már javában edzenek – gyakran találkozhatunk konditeremben, téli sport űzése közben készült fotókkal –, hogy maximális szintre hozzák fizikumukat addigra, mikor először ülnek autóba. Fernando Alonso eközben egynapos versenyen vett részt a floridai Daytonában.

„Úgy gondolom, itt lehetek jövőre is. Ezt a versenyt januárban tartják, amikor a motorsportnaptár rendszerint eléggé üres. Mi, versenyzők kényelmesen meg tudjuk oldani, hogy eljöjjünk részt venni ezen a futamon” – mondta az F1i.com-on idézett Alonso társai nevében is. „Ikonikus verseny nagy presztízzsel. És ahogy már elmondtam, az év olyan szakaszában van, amikor kipihentek vagyunk, hiszen normál esetben a szezonra készülünk ilyenkor. Én szívesebben is vezetek, mint hogy biciklin vagy konditeremben legyek. Sokkal jobb így.”



A spanyol versenyző kitért arra is, hogy a daytonai szereplés kiváló felkészülés későbbi 24 órásaira – mondandója alapján úgy érezzük, nem a „ha”, hanem a „mikor” az igazi kérdés:

 „Ha és amikor részt veszek egy újabb 24 óráson, sokkal felkészültebb leszek, hisz másodszor járok majd ilyen versenyen. Meglátásom szerint most magasabb szinten vezetek prototípus-autót, mint két héttel ezelőtt” – nyilatkozott a Sky Sportsnak Alonso. „A nehézségek ellenére jó szájízem maradt, mert megtanultam, hogyan boldoguljak a fáradtsággal, forgalommal, teljes pályás sárgákkal, éjszakai vezetéssel, versenyzőcserékkel, etapok közti felkészüléssel. Értem ezen, hogy mennyit kell pihenni, mennyi időt kell eltölteni a garázsban a beszállás előtt.”

„Imádok versenyezni, és nagyszerű, hogy ezt egyetlen versenyen nyolc-kilenc órán át csinálhatom!” – szűrt le egy örömteli tanulságot Alonso, akit az élmények ellenére megijesztett a fékhiba, amely miatt végül csak a mezőny végén, 38. pozícióban zárt két társával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: