DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff beindította a Vettel-Mercedes pletykát

„Most mindenki meg fogja írni, hogy Vettel megy a Mercedeshez” – jövendölte meg Toto Wolff, miután vele és egy másik Mercedes-főnökkel látták a világbajnokot. Így is lett.

Ha januárban Formula-1-es szereplőket akarunk keresni egy helyen, érdemes Kitzbühelbe menni: az alpesisí-világkupa ikonikus versenyén évről évre jelentős számban jelennek meg. Elsősorban az osztrákok és a Red Bullhöz kötődők: Niki Lauda, Toto Wolff, Max Verstappen és Pierre Gasly is megtekintette a lesiklást. De megjelent a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is, akiről itt készült a mezítlábas paparazzifotó.

Vettelt a Mercedes sportigazgatójaként ténykedő Wolff társaságában látták, ráadásul kettőjükhöz csatlakozott a Daimlar AG pénzügyi igazgatója, Bodo Uebber. Egy ilyen trió láttán óhatatlanul spekulálni kezd az ember: vajon miről egyeztet Vettel a csillagos márka főnökeivel? Wolff humorosan ment a pletykák elé:



„Most mindenki meg fogja írni, hogy Vettel megy a Mercedeshez” – jósolta meg a kölni Express lapnak. Elárulta, hogy többször találkozik a négyszeres világbajnokkal, mint azt a legtöbben gondolnák: „Szomszédok vagyunk Svájcban, emellett barátok is, rendszeresen szoktunk beszélni egymással.”

Kapcsolatukat jellemzi, hogy Wolff tavaly Vettel születésnapi partiján is részt vett. Ilyen előzmények mellett nem meglepő, hogy a versenyzőt rendszeresen szóba hozzák a Mercedeshez igazolással, pedig erre a közeljövőben nincs sok esély: augusztusban 2020 végéig meghosszabbította szerződését a Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: