DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ismét veszélyben Monza jövője

Folytatódik az Olasz Nagydíj kálváriája. Az Olasz Autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani elismerte, hogy az olaszországi futam jövője kétséges, noha 2018-ban még biztos ott lesz a naptárban.

Az ACI elnöke, aki még 2016 végén írta alá a hároméve hosszabbítást Bernie Ecclestone-nal Monza jövőjéről, a La Gazzetta dello Sportnak ismét aggasztó hírekről számolt be: „Ha nem változnak a feltételek, akkor nem tudjuk tovább garantálni a Monzában megtartott nagydíj jövőjét. Az lenne a helyes, hogy a 100 éves évfordulóra 2022-ben a pályát modernizáljuk.”

Monza



Szerinte ebben a legnagyobb gondot egy olasz szabályozás (ami a stabilitás törvénycsomag néven vált ismerté) jelenti: „Nem kerülünk egy eurójába sem az államnak és nem is kérünk semmit, csak annyit, hogy ne akadályozzanak minket.” 

Ahogy a többi 20 verseny promóterei, úgy Monza képviselői is jelen voltak a múlt heti találkozón a Libery Mediával, amiről Sticchi a következőt nyilatkozta: „Amit észrevettem, az az általános tanácstalanság volt. A Liberty részéről az, hogy egy hatalmas befektetés történt és most szívességet várnak cserébe. És ez igaz a csapatok részéről is, akiknek még nagyobb költségeik vannak, és a mi részünkről is, mivel mi is nyomás alatt vagyunk” – zárta gondolatát az ACI elnöke. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: