DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így vonzana több nézőt az F1-be Mika Hakkinen

A Formula-1 új vezetése azon fáradozik, hogy ismét visszacsábítsa a rajongókat a versenypályára és a képernyők elé. Ehhez Mika Hakkinennek is akadna egy-két használható ötlete.

Egy olyan korszakban nyert két világbajnoki címet, húsz Formula-1-es futamot 161 bevetése során Mika Hakkinen, amikor a rajongók nagyon szerették a száguldó cirkuszt. Az utóbbi évtized változásai azonban rengeteg szurkolót elriasztottak az autósport csúcsától, ezt a trendet igyekszik megváltoztatni az F1 új vezetése.

A Liberty Media próbál változtatásokat foganatosítani, amivel újra visszatérnek az emberek a Formula-1-hez. Új versenyhelyszínek, kiterjedtebb keretprogramok és új motorszabályok terítéken, ettől remélik a nézőszám jelentős emelkedését (az első lépés sikeres volt, 2017-ben jelentősen jobbak lettek a számok).

Nemcsak a küzdelem volt kiváló, hanem a motorhangok is


Az 1998-as és 1999-es világbajnokban milyen ötletek merültek fel? „Sokkal aktívabb kapcsolattartás lenne szükséges a rajongók és a pilóták között. A szurkolók szívesen követnék kedvencük személyes életét. A közösségi médián át átadhatnának információkat a követőknek, például történeteket mesélhetnének, vagy írhatnának arról, éppen hogy érzik magukat” – vázolta fel egyik ötletét Hakkinen a Sonntagszeitung lapban.

Természetesen a népszerű finn sem hagyta figyelmen kívül a versenyautók gyenge hangját. „Az autók sokkal halkabbak lettek, éppen emiatt rengeteg szurkoló boldogsága veszett oda. Úgy vélem, vissza kéne térnie a versenyautók erős hangjának” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Egyre inkább egy irányba mutatnak a jelek, a rajongók és az F1-hez közel állók is követelik vissza a fülsüketítő motorhangot, mert ez a Formula-1 élvezetéhez elengedhetetlen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: