DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem is fizetett az SMP Szirotkinért?

Az SMP Racing alapítója, Borisz Rotenberg szerint nem a pénzügyi háttér, hanem saját tehetsége miatt szerződtette a Williams istálló Szergej Szirotkint. Ők inkább a technológiába fektetnek be.

December óta nagyon erősen tartja magát az az értesülés, miszerint az orosz pilóta hazája egyik legfőbb bankjának financiális támogatását élvezve jut(ott) be a Formula-1 mezőnyébe, a Williams ebben az évben húszmillió dolláros támogatási csomagot kap az SMP-től, ha a választás Szirotkinra esik. Rá esett.

A száguldó cirkusz világában egyértelműnek tűnik mindenki számára, hogy az erősebb szponzori háttérrel győzte le a fiatal orosz végül a visszatérni vágyó Robert Kubicát, aki tesztpilótai szerepkörbe kerül idén. A milliárdos Rotenberg, Vlagyimir Putyin közeli barátja azonban arra tett erős utalást az orosz TASSZ hírügynökségnek, hogy nem fizettek honfitársuk bejuttatásáért.

Egyelőre nehéz elképzelni, hogy az SMP ne fizetett volna Szirotkin bejutásáért


„A pénz fontos szerepet játszik mindenhol. Ugyanakkor Szirotkin nem a pénz, hanem a sportbeli kvalitásai miatt került a Williamshez. Szerintem a csapat ezért szerződtette. A magunk részéről szívesebben fektetünk be a technológiákba” – nyilatkozta Borisz Rotenberg. Az üzletember úgy véli, Szirotkin előrelépése bizonyítja, hogy az SMP Racing juniorpilóta-programja nem hiábavaló.

„Nagyszerű dolog ez, remek példa a fiatal versenyzők számára, hogy programunk segítségével lehetséges elérni a sikert. Több mint 1500 gokart-versenyzőnk van szerte Oroszországban és végre azt láthatják, hogy lehetséges a Formula-1-be is bejutni” – tette hozzá Rotenberg. „A Williams olyan csapat, amely sokat tett az autóversenyzés fejlődéséért és megvan a lehetősége versenyezni a legjobbakkal is, mint a McLaren és a Ferrari.”

Szergej Szirotkin a harmadik orosz a Formula-1 történetében, aki állandó ülést kapott a mezőnyben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: