DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg egy verseny erejéig visszatérne az F1-be

Habár 2016 decemberében bejelentette visszavonulását, és azóta rengeteg projektbe vágott bele, a világbajnok úgy véli, lenne egy verseny, amely naptárba kerülése esetén megfontolná a visszatérést.

Ha valaki azt hitte, hogy unalmas „nyugdíjas” évek várnak Nico Rosbergre a 2016-os világbajnoki cím megszerzése és visszavonulása után, böngéssze végig bátran a német közösségi média-felületeit: az expilóta tudatosan építi Forma-1 utáni karrierjét, többféle üzleti érdekeltsége is van, és a Mercedes mellett olyan más világcégek nagykövete, mint a Heineken, a Hugo Boss és az IWC.



Rosberg vlogsorozatának legújabb epizódjában rajongói kérdésekre válaszolt, ahol többek között azt is elmondta, hogy melyik pályát hozná vissza legszívesebben az F1-es naptárba. „A Dél-Afrikai Nagydíj az Kyalamiban, nagyon menő lenne” – vélekedett a német a sportágban utoljára 1993-ban szereplő helyszínről, majd egy másik várost is javasolt – amely egyébként igen előkelő helyen áll a Liberty Media bakancslistáján.

„Las Vegas! A Las Vegas-i Nagydíj abszolút első helyen szerepel nálam! Különleges lenne, ha ott dőlne el a világbajnoki cím sorsa” – mondta Rosberg, majd mosolyogva hozzátette: „Még vissza is térnék erre az egy versenyre!” A sportág többségi tulajdonosa régóta szeretne egy második futamhelyszínt az Egyesült Államokban, a nevadai város mellett New York, Miami és Los Angeles is szóba került már a korábbiakban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: