DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kevesen kaptak annyi lehetőséget, mint Kubica, érvel az ex-F1-es

Senki sem állíthatja, hogy Robert Kubica igazságtalanul marad le a Williams üléséről, bizonygatja a megmondóemberré lett Karun Chandhok: mutassanak még egy versenyzőt, aki ennyi teszten bizonyíthatta alkalmasságát.

A Formula-1-es szaksajtó már szinte egyöntetűen állítja, a Williams ülését Szergej Szirotkin kapja meg 2018-ban, a csapattal számos alkalommal tesztelő, visszatérést megkísérlő Robert Kubicának a tartalékpilóta pozíciója jut majd. Karun Chandhok, aki 2010-es Formula-1-es szezonja alatt nem alkotott sok maradandót, azóta viszont szakértőként sikerült megvetnie a lábát, úgy vélekedik, a lengyel bőséggel bizonyíthatott volna:

„Kár érte, de végső soron számos lehetőséget kapott bebizonyítani, hogy érdemei alapján jár neki az ülést. Nem is emlékszem más versenyzőre, akinek két csapat is ennyi alkalmat felkínált volna, hogy mutassa meg, képes lenne betölteni egy pilótaülést. Épp ezért nem mondható, hogy nem kapott korrekt esélyt” – vélekedett az Autosport International Show-n az indiai versenyző, akit az F1 Hub idézett.



„A balesete előtt abszolút briliáns volt, de a csapatok a múltra alapozva nem alkalmazhatnak versenyzőket” – jelentette ki Chandhok, hogy el kell fogadni, a 33 éves Kubica felett eljárt az idő, bármilyen bravúrosan épült is fel kézsérüléséből.

Az ugyancsak média szakértőjévé vált egykori mérnök, Gary Anderson szerint nem a teljesítmény, hanem a pénz döntött Kubica ellen: „Nem lehet a Williams vagy Renault F1-esébe ugrani, és egynapos teszt alatt megváltani a világot. Ha a hosszú etapos tempó megvan, az egykörös is jönni fog, mert ahhoz csak önbizalomra van szükség. Sajnálatos módon szerintem az ő hátránya a banki egyenlegéből fakad. Nem tudja felmutatni az összeget, amit kérnek tőle” – magyarázta Anderson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: