DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mansell: Négy év kell, hogy Hamilton beérje Schumachert

A britek korábbi világbajnoka honfitársa mellett bontott zászlót: úgy véli, 2018-ban Lewis Hamilton még jobb lesz, jóslata szerint pedig Michael Schumacher mindkét fő rekordját utoléri majd.

Lewis Hamilton már 2017-ben megdöntötte Michael Schumacher egyik fontos rekordját, a pole-pozíciók számát. Ebből a német 68-at gyűjtött pályafutása során, versenyeken azonban erősebb volt, mint kvalifikáción: 91 futamgyőzelmet szerzett, Hamilton pedig 62-nél tart. A legnyilvánvalóbb csúcs pedig a világbajnoki címek száma, hét néggyel szemben. Nigel Mansell, az 1992-es világbajnok szerint mind beérhető néhány éven belül:

„Megjósolom, hogy Lewis harcban lesz Michael Schumacher mindkét rekordjáért: a győzelmekért és bajnoksági címekért is. Én 39 évesen lettem világbajnok, ő még mindig csupán 32. Lewis 62 győzelemmel rendelkezik, Michael 91-gyel. Szezononként nyolc-kilenc győzelmes találati aránnyal csak négy sikeres évre van szüksége, hogy mindegyik rekordot megdöntse” – bontott zászlót honfitársa mellett az Autosport lapnak nyilatkozó Mansell.



Ehhez a pilótának szüksége lesz egy évekig változatlanul ütőképes Mercedesre is – Mansell szerint, aki 31 elsőségével egészen 2014-ig a legeredményesebb britnek (futamgyőzelmek tekintetében) számított, azzal számol, hogy a csapat nyertes hátteret biztosít a pilótának, így csak meg kell ragadnia az esélyeket:

„Hihetetlen, milyen jó lehetőséggel rendelkezik, remélem, élni tud vele. Lewis legkiemelkedőbb szezonja a 2017-es volt, és évek óta a legkiválóbb autóval, legkiválóbb csapattal versenyez. Meglátásom szerint jobb versenyző lett belőle tavaly, ’18-ban pedig még jobb lesz. Semmi sem foghat ki egy versenyzőn, ha nyer és támogatást tud maga mögött. Remélem, fókuszált tud maradni, hiszen még annyi minden lakozik benne” – zárta Mansell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: