DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem csak a Saubert nevezhetik át

December elején az Alfa Romeo hivatalosan is visszatért az F1-be a Sauber oldalán, de a Ferrari egyik másik partnercsapata is nyitott hasonló üzlet nyélbe ütésére.

A Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne régóta szerette volna visszahozni az Alfa Romeót a Forma-1-be, amely a Sauber újrafésülésével nemrég meg is valósult: a hinwili istálló ezzel hivatalosan is a Scuderia fiókcsapata lett, a vörösök legígéretesebb tehetségével, Charles Leclerc-rel és a nagy túlélő Marcus Ericssonnal a volánnál. Noha a Haas bemutatkozó éve, 2016 óta a Ferrari hathatós segítségével építi autóit, a gárda szóba sem jött az Alfa visszatérésével kapcsolatban.



„Nem, velünk semmi sem történt” – válaszolta a Haas-csapatfőnök Günther Steiner az Autosport azon kérdésére, hogy a Ferrari megkereste-e őket az átnevezés, vagy a kapcsolat szorosabbra fűzése miatt. Az olasz azt viszont kijelentette, hogy ha a maranellóiak esetleg a Maserati nevét is vissza szeretnék hozni az F1-be, akkor bátran elfogadnák az ajánlatot. „Miért ne? Mindig nyitottak vagyunk a tárgyalásokra. Ha valakinek van valamilyen ötlete, érdekel minket. De hogy ez lenne a prioritás számunka? Nem hinném.”

Steiner hozzátette, hogy az első két évében szinte Gene Haas zsebéből finanszírozott alakulatnak sürgősen külsős szponzorokat kellene találnia. „Ez elsődleges, csak nagyon nehéz támogatókat szerezni. Ez minden csapatnál, még a nagyoknál is látható, ők is szenvednek. Nekünk, egy kiscsapat számára ez még nehezebb. Viszont nem szabad túl olcsón kínálni magunkat, mert onnan soha nem jövünk vissza. Ha olcsón adod magad, soha többé nem kapod meg (a csapat) valós értékét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: