DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Újabb világbajnok szerint okoz Alonso mindig bajt

Hiába tartja fantasztikus versenyzőnek a spanyolt, Nelson Piquet szerint türelmetlensége és nagyravágyása miatt Fernando Alonso bomlasztóan hat minden csapatra, ahol éppen versenyez.

Fernando Alonsót a sportág jelenlegi egyik (ha nem a) legjobb versenyzőjeként szokás emlegetni, korábbi korszakok ászai azonban nem mindig beszélnek elismerően a spanyol jelleméről. Tavaly a háromszoros világbajnok Niki Lauda nevezte bajkeverőnek, most pedig a vele egy időben versenyző Nelson Piquet nyilatkozta szinte ugyanazt:

„Fernando Alonsónak volt esélye, hogy akár öt világbajnoki címet is megnyerjen, de az igazság az, hogy mindig baj van ott, ahol épp versenyez” – mondta a brazil La Sextának a szintén háromszoros világbajnok Piquet, akinek fia, Nelson Piquet Jr. is versenyzett Alonso csapattársaként, még a Renault-nál. „Fantasztikus versenyző, de emellett rengeteg problémát is előidéz. Ennek a vége az, hogy mindenki távozik a csapattól.”



„Nagyon rossz politikát alkalmaz a csapatmunkában. Ha új istállóhoz érkezel, először türelmesnek és együttműködőnek kell lenned, aztán később győzhetsz. Ő viszont rögtön a maximumot akarja, ami nem a legjobb megoldás” – beszélt arról Piquet, hogy Alonso nagyravágyása bomlasztóan hat istállóira.

A spanyol versenyző milliók által követett próbálkozását az Indianapolis 500-on ügyes marketingfogásnak érzi: „Az igazság az, hogy az F1-ben nem volt versenyképes, ezért akart valami mást kipróbálni. Szeret benne lenni a médiában, és ez jó is volt erre.”

A most 65 esztendős Piquet abban a kérdésben is véleményt nyilvánított, teljesebb pilóta-e Alonso a négyszeres világbajnok Lewis Hamiltonnál és Sebastian Vettelnél: „Nem gondolom, hogy jobb lenne náluk. Inkább úgy vélem, azonos szinten vannak mindhárman.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: