DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Stroll: Válaszoltam a kritikusaimnak

Év elején rengeteg negatív véleményt fogalmaztak meg a kanadai F1-es újonc felé valódi és önjelölt szakértők, a pilóta azonban úgy érzi, teljesítményével sikerült bebizonyítania képességeit.

Több összetört autó a teszteken és a szezon első futamain, pontnélküli versenyek – volt miért kritizálni Lance Strollt a 2017-es évad elején, ám hazai futamán első ízben célba ért a top 10-ben, két héttel később pedig, Azerbajdzsánban hibátlanul autózott a harmadik helyig. Bár a szezon későbbi szakaszában nem jutott ilyen magasságokig, öt további alkalommal végzett pontszerzők között. Amikor az Autosport megkérdezte, hogy ezekkel az eredményekkel sikerült-e válaszolnia kritikusainak, így válaszolt: „Szerintem igen.”



„Ha az emberek ezt nem akarják észrevenni, az ő problémájuk. Persze ez nem kielégítő számomra, nem mások miatt teljesítettem. Egyedül magam miatt, ez motivált engem egész idő alatt. Ez nem változtat semmit a szememben, ugyanaz vagyok, aki nyolc hónappal ezelőtt, a nehéz idők alatt” – mondta a kanadai, aki mindössze egy hellyel és három ponttal marad el Felipe Massától a tabellán. Stroll szezonjának másik csúcspontja volt, amikor az esős időmérő után második helyről kezdhette az Olasz Nagydíjat.

„Remek év volt, nagyszerű eredményeket értünk el, és megdöntöttünk néhány rekordot is” – folytatta a pilóta, aki nemrég úgy vélekedett, hogy fejben kell javulnia 2018-ra. „Ha aláírhattam volna szezon elején, hogy 40 ponttal ott végzünk a tabellán, ahol, egyértelműen megtettem volna. Persze vannak olyan dolgok, melyeken változtatnunk kell, hogy a következő évben erősebbek és jobbak legyünk. A több tapasztalat segíteni fog, de újonc szezon lévén nagyon örülök, hogy így alakult.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: