DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz nem is dönthetett volna jobban

A spanyol F1-es pilóta szezon közben váltott csapatot, és milyen jól tette: egyrészt a győztes oldalra került a bajnoki hatodik helyért vívott harcban, másrészt sikerült megalapoznia 2018-as szezonját is.

Carlos Sainz már régóta szeretett volna a Renault csapatához szerződni, ez pedig a vártnál hamarabb, már az USA Nagydíj előtt sikerült neki. Noha első négy futamából kettőt is feladni kényszerült, mindenkit meggyőzött képességeiről, amikor Austinban pontszerző helyen ért célba. Szezonértékelő nyilatkozatában a spanyol azt mondta, elégedett 2017-tel, és örül neki, hogy gyorsan meg tudta szokni új csapatát.



„Ha március elején valaki azt mondja nekem, hogy így alakul majd a szezonom, ahogy történt, örültem volna” – idézte a hispánt a PlanetF1. „Előre akartam lépni a 2017-es szezon végén, de ez négy versennyel hamarabb jött, mint arra számítottam. Persze ez a négy futam komoly kihívásnak bizonyult annál a csapatnál, amelynél versenyezni fogok 2018-ban. Nagy erőfeszítéseket tettem érte, de kifizetődött, és ki is fog a jövőben.”

Sainz büszke arra, hogy kilencedik lett a pontversenyben, szerinte minden lehetőségből ki tudta hozni a maximumot. „Amikor lehetőségem adódott rá, vagy esélyem volt sok pontot szerezni, mi voltunk azok, akiknek ez sikerült. Ezért végeztem kilencedikként a bajnokságban. Még akkor is, amikor nehéznek bizonyult pontokat szerezni a Toro Rossóval, sőt, a Renault-val, meg tudtuk ragadni a lehetőséget. Ezért végeztem, ott ahol, erre pedig büszke vagyok” - mondta spanyolt, akit nemrég a Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul méltatott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: