DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica: 90%-ig úgy vezetek, mint régen

A lengyel pilóta szerint a mindennapi életben nagyobb korlátokba ütközik, mint egy F1-es autóban, megtanult együtt élni és vezetni a sérülésével - döntés viszont továbbra sincs vele kapcsolatban.

Továbbra sem dőlt el, hogy visszatérhet-e 2018-ban az F1-be Robert Kubica, bár a Williamsnél tesztelt az Abdu Dhabi Nagydíjat követő héten, de egyelőre nem biztos, hogy őt választja a grove-i istálló. A lengyel közönségkedvenc szerint a sérülése nem hátráltatja abban, hogy Formula-1-es autót vezessen, ebben pedig a legutóbbi hírek szerint a Williams is egyetért vele.

"Őszintén szólva nagyobb korlátaim vannak a mindennapi életben" - mondta Kubica az Autosport Award gálán. "Nem ugyanolyan F1-es autót vezetni most, mint korábban, de a korlátaim nem olyan vészesek, mint amilyennek tűnnek. Kilencven százalékig pontosan ugyanúgy vezetek, mint korábban" - magyarázta.

williams-kubica-1



"Jobb fizikai állapotban vagyok, mint régebben, csak keményebben kell dolgoznom, mert az idő nem segít. A nagy különbséget az agy jelenti, hihetetlen, hogy milyen gyorsan képes alkalmazkodni bizonyos helyzetekhez. Sajnos a karrierem félbeszakadt, voltak sérüléseim, de megtanultam együtt élni velük, majd megtanultam F1-es autót vezetni velük, az eredmények pedig elég meglepőek" - folytatta Kubica.

Az még nem biztos, hogy valóban visszatérhet, a Williamsnél elemzik a helyzetet és a teszteredményeket, mert Szergej Szirotkin is részt vett a gyakorláson és kettejük csatája elég szorosan alakult.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: