DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Formula-E túl nagy váltás lenne a Ferrarinak

A maranellói F1-es istálló vezetője többször eljátszott már az elektromos sorozatba történő beszállás gondolatával, ám a bajnokság első embere kételkedik abban, hogy komolyak lennének a szándékaik.

Annak ellenére, hogy a Liberty Media a gyártóknak szeretett volna kedvezni a 2021-től életbe lépő motorszabállyal, a Ferrari és a Mercedes is megpendítette a kiszállás húrjait. Sergio Marchionnénak, a Scuderia elnök-vezérigazgatójának leginkább az egységesített elemek szúrták a szemét, ez pedig tökéletesen összhangba került a márka terjeszkedési törekvéseivel, ugyanis a vezető korábban többször kifejezte már szimpátiáját a Formula-E felé.



Amikor a spanyol El Confidencial című lap megkérdezte Alejandro Agagot, a hétvégén negyedik szezonját kezdő elektromos széria első emberét, hogy örülne-e a Ferrari csatlakozásának, így válaszolt: „Fantasztikus lenne. De úgy vélem, most túl nagy kulturális váltás lenne számukra” – vélekedett a szakember, aki korábban úgy nyilatkozott, tárt karokkal várja a Forma-1-ből Abu Dhabiban visszavonuló Felipe Massát a Formula-E-be.

Agag szerint Marchionne a Fiat Chrysler Automobiles egyik másik márkájával is beszállhat. „Azt mondta, gondolkozik rajta, de talán nem a Ferrarival, hanem a Maseratival. Viszont soha nem beszéltem még vele. Nem hinném, hogy a küszöbön áll (a csatlakozás). Láttam az új Tesla Roadstert, amely 1,9 másodperc alatt van 0-ról 100 km/h-n, a Ferraritól pedig nem láttunk ilyet” – tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: