DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica tempója még nem téma a Williamsnél

A lengyel négy tizedmásodpercet adott az Abu Dhabiban tartott teszten a Williams másik beugrójának, Szergej Szirotkinnak, ám a grove-i csapat nem akar semmilyen következtetést levonni ebből.

Hetedikként zárta a szezonvégi gumiteszt második napját Robert Kubica, két másodperccel elmaradva a vezető Sebastian Vetteltől. Bár Szirotkintól eggyel puhább keveréket használt a lengyel, azonos autóban ülve közel fél másodperccel jobb időt állított be tőle. Teszt lévén a Williams technikai igazgatója természetesen óvatosan viszonyul az eredményekhez.

 kubica_teszt_2017

Fizikailag minden rendben a lengyellel


„A köridőkről nem fogok beszélni” – mondta Paddy Lowe a második nap végén. „A teljesítmény és a tempó összetett témák, szóval az eredménylista olvasgatása félrevezető lehet.  Még mi magunk sem elemeztük ki a dolgot.” Az viszont Lowe számára nyilvánvaló volt, fizikailag milyen jól bírta a gyakorlást Kubica. „Silverstone-ban és a Hungaroringen Robert már vezette a 2014-es autót, így sok adatunk van róla. Fantasztikus munkát végzett. Nagyon, nagyon profi srác, tele tudással és tapasztalattal, a felsoroltak pedig mind jól jönnek ezekben a napokban. Persze érdekes volt figyelni őt, hiszen jelenlegi autóval és jelenlegi gumikon még nem vezetett. Semmi problémája nem volt – jól vezetett és semmi panasza nem merült fel. Minden rendben ment.”

A Williams a jövő évi pilótafelállás eldöntését biztos, hogy nem fogja elsietni. „Majd döntünk, ha készen állunk” – tette hozzá Lowe. „Nem csak az ide elhozott két pilóta közül fogunk választani. A teszt természetesen plusz információval szolgál róluk, de ez nem azt jelenti, hogy előnyben lennének a többiekkel szemben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: