DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: A 2015-ös visszaesés durvább volt

A Mercedes britje akárcsak két évvel ezelőtt, idén sem tudott futamot nyerni azt követően, hogy elhódította az F1-es világbajnoki címet - ám úgy véli, a 2017-es formahanyatlás nem volt akkora, mint az előző.

Lewis Hamilton utóbbi két világbajnoki címét hibátlan teljesítménnyel hozta el Nico Rosberg és Sebastian Vettel elől, a győzelmeket azonban egy negatív aspektus is összeköti: akárcsak 2015-ben, úgy 2017-ben is, miután a brit bebiztosította a titulust, az azt követő versenyeken már nem állhatott a dobogó legfelső fokára.

Két évvel ezelőtt Nico Rosberg mesterhármassal zárt (majd mesternégyessel nyitott 2016-ban), most pedig Sebastian Vettel és Valtteri Bottas osztozott a szezon utolsó győzelmein.



Anno Hamilton három második helyet szerzett, most pedig egy-egy negyedik és második pozícióval intett búcsút a szezonnak, azonban nem gondolja, hogy a 2017-es formahanyatlás komolyabb lenne, mint a két évvel korábbi.

„Szerintem az előző években jobban visszaestem, mint most. Úgy vélem, keményen próbálkoztam azért, hogy ott maradjak, de mást is csináltam, sokat ünnepeltem” – idézte Hamiltont a crash.net, aki nyilatkozatában bevallotta, hogy nem könnyű ilyenkor 100%-on teljesíteni.

„Úgy gondolom, relatíve jól versenyeztem, bár nem száz százalékosan, ahogyan az év nagy részében. Mit is mondhatnék? Amikor megszerezted a győzelmet, két versennyel a vége előtt nem számít más, ki kell élvezned. Ennek ellenére megpróbálom elvégezni a munkát, ez viszont nem könnyű” – vallotta be a címvédő, aki hamarosan valószínűleg szerződést fog hosszabbítani a Mercedesszel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: