DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Ricciardo rossz hatással van rám, mert folyamatosan szellent

Nagyon vicces kedvében volt a Red Bull holland F1-es pilótája az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, és nem várt választ adott az egyik újságírónak.

Csütörtökön utoljára voltak hivatalosak Forma-1-es pilóták hétvége előtti sajtótájékoztatóra 2017-ben, az első turnusban Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo, a másodikban Max Verstappen, Valtteri Bottas és Fernando Alonso vett részt. A Flavio Briatore által agyondicsért holland pilóta nem hazudtolta meg magát, és érdekes választ adott az egyik újságírónak, aki azt kérdezte, hogy Daniel Ricciardo milyen hatással van rá úgy, hogy már egy teljes szezont töltöttek egymás mellett a Red Bullnál.



„Nagyon rossz” – válaszolta Verstappen. „Folyamatosan szellent, ezért a kiszolgáló-egységünkben mindig büdös van” – viccelődött a háromszoros futamgyőztes, majd komolyra fordította a szót. „Remek srác. A pályán mindig próbáljuk legyőzni egymást, de azon kívül mindig sokat nevetünk egymással. Tiszteljük a másikat, és az igazat megvallva soha nem tapasztaltam még olyat a versenyzésben, hogy ilyen jó csapattársam legyen. Remélem, sokáig leszünk még így.”

Persze Verstappennek felvetették azt is, hogy mennyiben fog megváltozni a kapcsolatuk, ha a világbajnoki címért fognak harcolni 2018-ban. „Szerintem semennyiben, mert tiszteljük a másikat. Ha a világbajnokságért megyünk, sokkal nagyobb a feszültség a pályán, de végül mindig visszatérünk oda, ahol tiszteljük egymást. El kell fogadnunk, ha a másik srác gyorsabb, mint mi, ennyit tehetünk. Ha valakinek jó versenye van, azt mondjuk, ’szép munka’, vagy hogy ’megérdemelted. Szerintem ez nagyon fontos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: