DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa felhívást intézett a brazilok felé

Felipe Massa távozásával jövőre nem lesz brazil versenyző az F1-ben, ilyenre pedig évtizedek óta nem volt példa - a Williams utolsó futamára készülő pilótája szerint itt az ideje orvosolni a problémát.

Noha csak a hetedik helyen végzett utolsó Brazil Nagydíján, Felipe Massa egész hétvégén középpontban állt: a verseny előtt felelősnek érezte magát azért, mert az F1-es paddock több tagját is fegyveres rablók támadták meg szülővárosában, a leintést követően pedig az év legérzelmesebb pillanatai fűződtek a nevéhez, amikor a verseny első három helyezettje után dobogóra állhatott. „Nagyon boldog voltam a pályán nyújtott teljesítményemmel, aztán viszont nagyon meglepődtem, hogy felállhattam a pódiumra” – írta Massa a Motorsportnak írt bejegyzésében.



„Nagyon szép pillanat volt, hiszen így köszönetet mondhattam a Sao Pauló-i közönségnek, akik mindig ott voltak mellettem az évek során” – modta a pilóta, majd rátért a hétvége negatívumaira is. „Amint az tudjuk, biztonsági problémák léptek fel, és remélem, hogy a jövőbeli versenyekre sikerül mindent megoldani, mert úgy gondolom, hogy az F1 jelenlétéből az egész város profitálhat majd. Még egy pilótát sem hallottam azt mondani, hogy ’Nem akarok Brazíliába menni, ezért bízom benne, job lesz a helyzet az esemény gördülékenyebb megrendezése érdekében.”

„De sajnos úgy vélem, van ettől nagyobb problémája is Brazíliának, amely megoldásra vár: a brazil versenyzők hiánya az F1-ben. Nagyon bízom benne, hogy ez az időszak rövid lesz az országunk számára, de nem lesz könnyű olyan kaliberű pilótákat találni, mint az elmúlt negyven év során.”

Pietro Fittipaldi, a Formula V8 3.5 utolsó szezonjának bajnoka mindenesetre kész átvenni a stafétát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: