DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Húszezer kilométert utazott feleslegesen a McLaren juniorpilótája

A héten a Pirelli Interlagosban tesztelt volna a McLarennel, de az edzést a biztonságra hivatkozva törölték: a legnagyobb vesztes Lando Norris volt, aki megérkezett Sao Paulóba, és fordulhatott is vissza.

A Formula-3-as Európa-bajnok vezette volna a McLarent a kétnapos interlagosi Pirelli-teszten, a versenyhétvége rablótámadásai miatt – az abroncsgyártó cég egyik autóját is megtámadták –, azonban lefújták a gyakorlást. Lando Norris, a McLaren juniorprogramjának tagja, aki 2018-ban hivatalos tartalékpilóta lesz a csapatnál, pár órával korábban érkezett meg Brazíliába.



„Épp befutottam a hotelba Brazíliában, és egy jó fürdőt vettem. A használati útmutatót olvastam, hogy kiigazodjak a McLaren kormányának összes gombján, amihez kell egy kis idő. Ezután jött a hívás a törlésről, amit meg lehet érteni. Nem volt túl biztonságos, bölcs döntés volt, hogy szem előtt tartották valamennyiünk biztonságát” – idézte fel Norris az Autosport lapnak.

„Szóval visszamentem a fürdőbe, utána pedig megszerveztem, hogy Makaóba érjek a szabadedzésre. Elmondhatom, hogy szó szerint elmentem azért Brazíliába, hogy megfürödjek! Ha bárki megkérdezi, mi a legjobb utazós sztorim, akkor ez lesz: Brazíliáig mentem, hogy vegyek egy fürdőt. Nem rossz történet!”

A versenyző húszezer kilométert tett meg feleslegesen – ennyi az oda-vissza út Európa és Brazília között –, hogy Dél-Amerikából rögtön Makaóba induljon, mivel hétvégén rajthoz áll a távol-keleti Formula-3-as versenyen. A 18 éves brit Sao Paulóból Párizsba repült, onnan a sanghaji járatra váltott, itt szállt át a Makaóba tartó gépre. Meglehetősen leharcoltan szerdán, a versenyzői eligazítás előtt érkezett meg, a csütörtöki első időmérő edzésen aztán leggyorsabb kört futott. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: