DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Horner: Lauda téved, jó irányba tart az F1

A sajtó előtt fakadt ki Niki Lauda a Liberty Mediára, szerinte teljesen rossz irányba kormányozzák az F1-et. Christian Horner erre reagálva kijelentette, a Red Bull teljes vállszélességgel velük van.

Niki Lauda az új motorszabályokról szóló bejelentést követően fogalmazta meg aggodalmait a sportág jövőjét illetően. Szerinte a Formula-1 új tulajdonosai félreértették a sportot, így hiába akarják sikeresebbé tenni, valójában vakvágányra fogják terelni azt. A nyilatkozatot követően az Autosport megkérdezte a Red Bull főnökét a témáról, akinek véleménye szöges ellentétben áll a háromszoros világbajnokéval. Szerinte a korábbi döntéshozókkal ellentétben a Liberty Media kellően alapos munkát végez.

horner_brawn

Horner a Formula-1 szakmai ügyvezetőjével, Ross Brawnnal


„Szerintem Lauda megjegyzései kissé… alaptalanok, igazságtalanok voltak. A Formula-1 Ross Brawn és csapata személyében most először végre szakértőket kért fel, akik jól végzik a dolgukat. A múltban túl sokszor hoztak félvállról vett döntést. Lauda ízlése szerint talán nem zajlanak elég gyorsan az események, de szerintem a Liberty Media helyes úton jár.  Igazságtalan kritizálni őket, mikor csak kilenc hónapja vannak itt, és a teljes tervüket sem fedték még fel. Elengedhetetlen, hogy időt szánjanak az üzlet megértésére és kielemzésére. Tudomásunkra fogják juttatni, hogyan fog kinézni az F1 jövője.”

Hosszú idő után idén először történik meg, hogy az év végi, csapatoknak visszaosztott pénzdíjak összege az előző évhez képest csökken - tavaly 316 millió dollár került szétosztásra, idén 273 millió jut erre a célra. Ez néhány csapatvezetőben kétségeket ébresztett a Liberty Media felé, ám Horner szerint ez a hosszú távú befektetések ára. „Szerintem ez akkor is megtörtént volna, ha nincs itt a Liberty Media. Most egy új infrastruktúra kerül kiépítésre, befektetések zajlanak, marketingcsapatot állítanak össze. Egy új üzleti modellt állítanak fel, ami nyilván pénzbe kerül. Ha nem fektetsz be, hozamod sem lesz. Gyorsan zajlik az élet, fontos a Formula-1 struktúráját is helyretenni. A Red Bullnak semmi problémája ezekkel a folyamatokkal, kíváncsian várjuk a 2021 utáni terveiket” – zárta bizakodóan Horner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: