DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Még az oroszok szerint is Kubica a legnagyobb esélyes a Williamsnél

A lengyel pilóta várhatóan lehetőséget kap a grove-iaknál az Abu Dhabi Nagydíj utáni gumiteszten, amely nagyban növeli az esélyét arra, hogy 2018-ban mint versenyző térjen vissza az F1-be.

A Brazil Nagydíj előtti héten pletykaszinten már felmerült, hogy a két napból egyszer Robert Kubica veheti kezei közé a Williams FW40-es modelljét Abu Dhabiban, a Pirelli gumitesztjének keretein belül. Noha a gyakorlás az abroncsgyártó 2018-as termékeinek tulajdonságait hivatott felmérni, a grove-iak természetesen arra használhatják fel a tesztet, hogy megnézzék, a lengyel valóban alkalmas-e arra, hogy jövőre Lance Stroll csapattársa legyen az alakulatnál.



„Jelenleg azon dolgozunk, hogy meghatározzuk a legjobb opciókat a gumitesztre, neki pedig nagyon erős esélye van a részvételre” - nyilatkozta Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója a finn C More nevű csatornának. „Nyitottak vagyunk, és az a legfontosabb számunkra, hogy teljesítmény szempontjából a lehető legerősebb párossal vágjunk neki a következő évnek.

Felipe Massa visszavonulásával Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein és Danyiil Kvjat van versenyben a szóban forgó Williams-ülésért - paddock-hírek azt sugallják, hogy a Toro Rossótól kiebrudalt pilóta komoly támogatással érkezhet hazájából, az Orosz Automobil Szövetség elnöke, Igor Jermilin azonban még ez esetben sem biztos abban, hogy honfitársa lehetőséget kap majd.

„Sportszempontokat figyelembe véve megközelítőleg egyenlőek az esélyeik, ha viszont a PR-t vesszük figyelembe, a Kubica-történet kívánatosabb” - nyilatkozta az orosz a SportBoxnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: